Lymfoedeem

Lymphödeme ; Lymphedema Germany (German); Lymphödeme bei Kindern; ARM Lymphödeme; Bein Lymphödeme; Arm oder Bein Schwellung nach Krebs; Linfedema Italiano - Lymphedema Italy, Italian); Linfedema del braccio; Linfedema del Gamba; Linfedema nei bambini; Braccio o della gamba gonfiore dopo il cancro; Lymfödem ; Lymphedema Sweden (Swedish) - Lymfödem hos barn; Lymfödem i armen; Lymfödem i benet; Svullnad i benet eller armen efter cancer; Lymfoedeem; Lymphedema Netherlands (Dutch); Arm en been zwelling na kanker; Lymfoedeem bij kinderen; Lymfoedeem Etappe; Arm lymfoedeem

Moderator: Senior Moderators

Lymfoedeem

Postby patoco » Wed Jul 09, 2008 8:30 am

Lymfoedeem

Onze Home Page: lymfoedeem mensen - Lymphedema People

http://www.lymphedemapeople.com

E-mail: lymphedemapeople@aol.com

Men schat dat 120 miljoen mensen over de hele wereld lijden onder deze voorwaarde in een of andere vorm. Bovendien, tienduizenden worden toegevoegd elke dag. Laten we het verkennen en leren samen over een van de minst begrepen, maar meest voorkomende medische aandoeningen die al bestaat.

Het lymfestelsel

De lymfe-systeem is een van uw lichaam de bloedsomloop. Het bestaat uit lymfevaten, lymfeklieren en organen zoals het beenmerg, milt, zwezerik, en is ook van mening met de amandelen. De functie omvat de absorptie en eliminatie van overtollige vloeistof en het helpt bij de opname van vet. Een andere zeer belangrijke functie is dat het van cruciaal belang voor ons lichaam in staat is voor de bestrijding van infecties en is cruciaal in het immuunsysteem functies. Bij dit systeem is niet correct gevormd, is beschadigd door letsel of een infectie, of is verwijderd (nodes), dan lymfoedeem is een zeer reële mogelijkheid.

Meer informatie over de anatomie van het lymfestelsel en lymfeklieren.

Om inzicht te krijgen in ons immuunsysteem, zie De Lymph System en immuniteit.

Zie de oorzaken van de zwelling in de primaire lymfoedeem voor een gedetailleerde uitleg.

Vormen van lymfoedeem

Zoals eerder vermeld, lymfoedeem is een aandoening die ontstaat door een beschadigde of slecht functionerende Er zijn twee verschillende types van lymfoedeem: primair en secundair. Lymfoedeem kan niet alleen gevolgen hebben voor de armen en benen, maar ook de buik, nek, hoofd, gezicht, oogleden, en zelfs van littekenvorming.

Lymfoedeem voor de nieuw gediagnosticeerde is meestal traumatische, verwarrend (indien niet verbijsterend), en frustrerend als je proberen te ontdekken waarom je hebt, hoe behandel je het, en hoe denkt u leven.
In aanvulling op onze informatie over lymfoedeem en lymfoedeem behandeling, wilt u misschien een lymfoedeem pleiten voor recht in je eigen gemeenschap te leren hoe om te beginnen een lymfoedeem steun-fractie en door te leren hoe te plannen lymfoedeem een lokaal evenement.

Het is ongelooflijk belangrijk voor patiënten met lymfoedeem de tijd nemen en het belang om meer te leren over deze aandoening. Zie lymfoedeem Patient Education dat er nagedacht over het belang van de patiënt empowerment via vaste bewijs wetenschappelijk geneeskunde
.
Zie ook: Een Etiologische Studie van lymfoedeem voor een studie gedaan naar de verspreiding van lymfoedeem tussen primaire en secundaire.

Primair lymfoedeem

Primair lymfoedeem kunnen erfelijk zijn. Milroy de ziekte of syndroom, zullen over het algemeen een uitspraak doen bij de geboorte of in de zeer vroege jaren.Meige lymfoedeem, ook bekend als lymfoedeem praecox, in het algemeen begint ergens in de puberteit. Lymfoedeem tarda begint in of rond de middelbare leeftijd. Lymfoedeem dat heeft geen advies uitgebracht in een actieve toestand is bedoeld om een latent lymfoedeem. Primair lymfoedeem kan ook aangeboren. Dit betekent iets, hetzij in de baarmoeder of tijdens de geboorte, lymfatisch schade veroorzaakt.

Voor meer uitgebreide informatie zie: Wat zijn de verschillende soorten primaire lymfoedeem?

Secundair lymfoedeem

Secundair lymfoedeem wordt meestal veroorzaakt door een verstopping, beschadiging of letsel van het lymfestelsel, dat leidt tot een onderbreking van de normale lymfe-stroom.

Erfelijke lymfoedeem

Erfelijke lymfoedeem is een erfelijke aandoening van het lymfestelsel, dat wordt gekenmerkt door abnormale zwelling van bepaalde delen van het lichaam. Het lymfestelsel is een netwerk van bloedvaten vaartuigen, kabelgoten en knooppunten die filter en de verspreiding van bepaalde vloeistoffen (lymfe) en bloedcellen door het hele lichaam. Lymfatische vocht verzamelt in de zachte weefsels in en onder de huid (subcutaan) als gevolg van de obstructie, misvorming, of onderontwikkeling (hypoplasiën) van verschillende lymfatisch vaartuigen.

Er zijn drie vormen van erfelijke lymfoedeem: Aangeboren Erfelijke lymfoedeem of Milroys Syndrome (ziekte), lymfoedeem Praecox of Meige ziekte, en lymfoedeem tarda. In de meeste gevallen erfelijk lymfoedeem is overgenomen als een autosomaal dominante erfelijke eigenschap.

Oorzaken van lymfoedeem

Primair lymfoedeem

De oorzaak van erfelijke primaire lymfoedeem is geïsoleerd om een misvorming of breuk in de twee bekende genen. Dit zijn de FOXC2 en VEGFC genen. Er is een vermoeden van een derde gen, maar nog niet is geïdentificeerd. Oorzaken van congenitale primaire lymfoedeem kan een ontwikkelings-stoornis van de lymphatics, in utero infectie, of de schade en / of levering moeilijkheden.

Secundair lymfoedeem

De oorzaken van secundair lymfoedeem zijn meerdere. Infecties van insectenbeten, ernstige wonden of brandwonden kunnen veroorzaken lymfoedeem als ze beschadigen of vernietigen lymphatics. Elke vorm van chirurgie, ernstige schade, of de straling voor behandelingen van kanker kan ook leiden tot het ontstaan van de ziekte. Buiten de tropen, de nummer een oorzaak van secundair lymfoedeem is het wegnemen van lymfklieren voor kanker biopsieën. Voor deze patiënten, het kan beginnen als een lichte arm of been zwelling na kanker. Onbehandeld, kan het een ernstige en invaliderende ziekte. Hopelijk is met de verbeterde technieken voor het uitvoeren van een kleine naald biopsie, radiologische diagnostische verbeteringen, en site-specifieke node biopsieën, zullen we zien een duidelijke daling van deze vorm van lymfoedeem.
In het tropische klimaat, de meest voorkomende oorzaak van lymphedma is een infectie van filarial wormen. De wormen zijn meestal overgedragen op mensen door muggenbeten. Deze parasiet dan groeit, uiteindelijk te blokkeren en het vernietigen van het lymfestelsel. Dit is de zogenaamde filariasis.

Het is belangrijk een onderscheid te maken tussen het verschil tussen het secundair lymfoedeem en kwaadaardige lymfoedeem.

Risicofactoren voor lymfoedeem

Die is het risico op lymfoedeem?

Wat zijn de risicofactoren voor lymfoedeem?

Is er een antwoord op het voorkomen van lymfoedeem?

Ledereen die heeft een of meer van de volgende risicofactoren heeft het potentieel voor de ontwikkeling van lymfoedeem.

Lymfklier verwijdering voor biopsieën
Ernstige infecties, waaronder Lymphangitis, cellulitis, of erysipelas
Deep, invasieve wonden die kunnen scheuren, knippen, of beschadiging van de lymphatics
Radiation behandelingen, met name degenen die zijn toegespitst op gebieden die zouden kunnen bevatten "clusters" van de lymfklieren
Morbide obesitas kan leiden tot secundaire lymfoedeem door "het breken" van de lymphatics
Ernstige brandwonden, zelfs intense zonnebrand
Infectie van de microscopische parasiet filarial larven, maar dit komt meer voor in tropische landen
Familie geschiedenis van het primaire lymfoedeem onbekend of zwelling van een ledemaat

Als u een persoon met een van deze risicofactoren, zal u wilt leren de waarschuwingssignalen van lymfoedeem.

Waarschuwing symptomen van lymfoedeem

Als je een persoon die in gevaar is voor lymfoedeem, zal u wilt leren de vroege waarschuwingssignalen. De eerder lymphemdea is gediagnosticeerd en hoe eerder u vragen de behandeling, hoe groter de kans dat u te voorkomen dat de mogelijk ernstige complicaties.

Als je een persoon die in gevaar is, zult u ook willen weten tips over hoe om te voorkomen dat lymfoedeem.
Een zware of achy gevoel in een arm of een been. Dit geldt ook voor pijn, kloppend of pijn in het bijzonder in de "in gevaar" onderdeel.

Tintelingen of "naalden en pinnen" gevoel in het in gevaar limb.This kan ook onverklaarbare pijnen schieten door middel van de ledematen.

Een strakke gevoel in een hand of voet.

Merkbare zwelling in een arm, been, hand of voet. Zwelling in de armen, handen, vingers, schouders, borst of benen. De zwelling kan optreden voor de eerste keer na een traumatische gebeurtenis (zoals blauwe plekken, snijwonden, zonnebrand, en sportblessures), na een infectie in het deel van het lichaam dat werd behandeld voor kanker, of na een langdurige (meer dan drie uur ) Vliegtuig reis (als gevolg van de plotselinge verandering in de cabine druk).

Een zwelling. Zo werkt het in gevaar onderdeel plotseling opzwellen voor een korte periode en ga terug naar normaal? Dit kan wel eens een teken aan de lymfevatenstelsel is gebracht. Dit soort zwelling kan zijn onverklaarbaar, alleen "gebeurt." Zonder aanwijsbare oorzaak. Deze zwelling kan zeer geleidelijk of plotseling kan gebeuren.

Afname van flexibiliteit in de hand, pols of enkel. Dit kan onder meer onverklaarbare stijfheid in een gewricht.
Shirt mouwen of pant benen voelen dat strakke, eventuele problemen, die passen in kleding in een bepaald gebied.
Dergelijke veranderingen als een ring of armband dat te strak of een schoen die is ineens te klein.
Huid dat "putten" of "deuken" met de vinger druk of de huid van mening dat "strak". Dit zou inhouden dat alle wijzigingen in de structuur van de huid en. Huid dat ziet er glanzend en heeft minder vouwen.

Een infectie met het "gevaar" onderdeel. Dit omvat een abnormale roodheid, tederheid in specifieke gebieden. Ook hoe u de symptomen van een infectie.

Diagnose stellen van lymfoedeem

De vraag hoe om een diagnose te stellen lymfoedeem is vrij eenvoudig en ik ben altijd ontsteld over de frustratie, emotionele ontreddering, en vaak ronduit vernederende ervaringen van lymfoedeem patiënten op zoek naar die diagnose.
De weg naar de diagnose moet bestaan uit een aantal stappen.

Ten eerste is het lichamelijk onderzoek zelf. Als een patiënt presenteert met onverklaarde lichamelijke zwelling, dan is het vanzelfsprekend zou moeten zijn dat er een medisch probleem dat de behoeften en vraagt om reacties en resolutie. Er is iets te noemen het "Stemmer's Log." Dit is een verdikte huid plooi aan de basis van de tweede teen (of vinger). De aanwezigheid van dit teken is een vroege diagnose-indicator van de primaire lymfoedeem. Het ontwikkelt zich later in het secundair lymfoedeem. Het ontbreken van Stemmer's Log niet de mogelijkheid uit te sluiten van lymfoedeem.

Om te testen voor de aanmelding van Stemmer, snuifje de huidplooien op de bovenkant van de tweede teen of vinger, zoals hier wordt getoond. Wanneer deze weergave kan niet worden opgeheven, dit wordt beschouwd als een positief testresultaat dat zou kunnen wijzen op de aanwezigheid van lymfoedeem, maar een negatieve Stemmer's Log test sluit niet uit dat lymfoedeem.

Een andere diagnostische methode is de evaluatie van de patiënt voor putjes oedeem. Dit is een test waarbij de arts het indrukken van een vinger tegen de gezwollen ledematen. Als het blad een insprong, dan is dat een goede indicatie van de eerste fase lymfoedeem.

Andere fysieke aanwijzingen kunnen onder meer papillomas op de lichamelijke integriteit en de placques, of balletjes en zelfs een kasseien huid uiterlijk. Dit zijn gemeenschappelijke met lymfoedeem.

Het lichamelijk onderzoek is ook van cruciaal belang te voorkomen dat andere medische aandoeningen kan veroorzaken oedeem (zwelling), dat is niet lymfoedeem.

De tweede stap moet een volledige medische geschiedenis. De physcian moet u weten of er sprake is van enige geschiedenis van kanker en / of haar behandeling, insectenbeten, ernstige verwondingen, of bij ernstige infecties. Dit zijn allemaal gedocumenteerd oorzaken van lymfoedeem, zoals morbide obesitas.

Ten derde moet een complete familie-geschiedenis. De arts moet vragen of de patiënt weet van eventuele familieleden (ook uitgebreide familie) die had wat genoemd wordt de melk been, stompje been, of olifant been. Dit zijn oude archaïsche wat mensen vaak gebruikt bij het beschrijven van lymfoedeem.

Er zijn ook vele radiologische tests die kunnen worden gedaan om zowel uit andere voorwaarden en / of lymfoedeem te bevestigen. Deze omvatten ultrasounds, venograms, magnetische resonantie beeldvorming (MRI) en computertomografie axiale tomografie (CAT scans). Er is ook de gouden standaard van lymfe-imaging tests wel de lymphoscintigraphy.

Lymphoscintigraphy vervangen de oude achterhaalde test wel een lymphangiogram. In de lymphoscintigraph, een indicatorgas agent wordt geïnjecteerd tussen de tenen en is getraceerd omdat het reizen van de lymfe-systeem. Dit kan aangeven op welke ontbrekende nodes, beschadigde schepen, of lymfatisch blokkades.

Behandeling van lymfoedeem

De voorkeur wordt gegeven aan de behandeling van vandaag Manuele lymfdrainage De vormen van therapie zijn Complete Decongestive Therapy (CDT) of Manuele lymfdrainage. Er zijn verschillen, maar de meeste betrekking hebben deze twee soorten van de behandeling.

Met deze massage behandeling s, zwelling wordt verminderd en vervolgens op de patiënt is uitgerust met een pre-gemeten aangepaste druk kledingstuk om de zwelling. Sommige patiënten zijn in staat gebruik te maken van kant-en-klare mouwen, gauntlets, of de slang die aanzienlijke vermindering van de kosten van het verwerven en vervanging van kleding.

Handleiding lymfedrainage - Manuele lymfdrainage

Handleiding (Manuele) lymfedrainage (MLD)is een uniek, therapeutische methode voor het stimuleren van de verplaatsing van vloeistoffen in de weefsels. De zachte, ritmische, pompen, massage bewegingen volgen de natuurlijke richting van de lymfe stroom produceren en snelle resultaten. Het helpt de huid lymphatics in picking up en het verwijderen van niet alleen vloeistoffen, maar voor al het afval producten, eiwit-deeltjes, en puin uit ons systeem. Het is ook succesvol in het opbreken van fibrose en fibrotische gebieden van een lymphodemous ledematen.

Deze behandeling is gecreëerd en ontwikkeld door de Deense therapeuten Dr Emil Vodder en zijn vrouw, Estrid, in de jaren 1930, en werd in Parijs in 1936. Ze zijn ook gecrediteerd met het creëren van een specialiteit van de geneeskunde noemen linfologie.

Ten eerste bracht naar Noord-Amerika in 1982, de school is gelegen in Victoria, British Columbia, Canada. Voordat hij werd geïntroduceerd, de standaard behandeling in Noord-Amerika was ofwel een operatie genaamd debulking of het gebruik van compressie-machines waarbij het onderdeel werd letterlijk in elkaar geperst door pneumatische luchtdruk.

Comprehensive Decongestive therapie

Comprehensive Decongestive Therapy (CDT) wordt hoofdzakelijk gebruikt in de behandeling van lymfoedeem en veneuze insufficiëntie oedeem. Het is een combinatie van MLD, bandaging, oefeningen, en huidverzorging. CDT kan het ook gaan om ademhalingsoefeningen, compressie kleding, en de voedingEen frequente indicatie voor CDT is lymfoedeem veroorzaakt door bestraling of een operatie als gevolg van kanker. Het kan ontlasten oedeem, fibrose, en de begeleidende pijn en ongemak.

Ook bekend als Complete Decongestive Fysiotherapie (CDP), deze behandeling therapie was pionered in de Verenigde Staten door Dr Robert Lerner.

Om ervoor te zorgen dat u de juiste behandeling door een gecertificeerde therapeut, moet u weten hoe te kiezen voor een lymfoedeem therapeut, ook wat vragen stellen en welke certificaties en de opleiding die hij heeft ontvangen.

Andere Behandelingen

Andere behandelingen omvatten het gebruik van compressie pompen, chirurgie, microchirurgie, en nieuwere methoden zoals het gebruik van lasers, liposuctie, holistische behandelingen, en zelfs acupunctuur.

Een gemeenschappelijke geneesmiddel dat lymfoedeem patiënten spreken van het gebruik van een diureticum. Het is belangrijk te begrijpen dat diuretica zijn niet voor lymfoedeem.

Compressie Pompen
Pneumatische compressie pompen zijn reeds lang gebruikt voor de behandeling van lymfoedeem. Echter, klinische studies hebben aangetoond dat er twee belangrijkste complicaties die gepaard met compressie pomp therapie voor lymfoedeem been.

Ten eerste is de compressie schadevergoeding de oppervlakkige lymphatics, uiteindelijk het maken van verslechtering van de symptomen die leiden tot fibrose, verhoogd risico op infecties, en meer complicaties.

Ten tweede is aangetoond dat 35 procent van de patiënten met lymfoedeem onderste uiteinde, mannen en vrouwen, zal de ontwikkeling van de geslachtsorganen lymfoedeem als gevolg van een pomp gebruiken. De reden hiervoor is dat de vloeistof wordt geduwd in de buik en kan overbelasting van het abdominale lymphatics en dus de vloeistof niet wordt verwijderd uit het lichaam.

De pneumatische compressie pomp wordt niet aanbevolen voor been lymfoedeem.

Compressie zwachtels

Lymfoedeem bandaging is een van de meest krachtige componenten in het behandelingsproces. Wanneer een goed verband wordt toegepast, zal functioneren als een op maat gemaakte compressie kledingstuk elk moment. Terwijl het uiteinde is de vermindering in omvang, de pleister is aan te passen aan de nieuwe dimensies.

Een pre-elastische kledingstuk zal nooit hebben dit aanpassingsvermogen, plaats, lymfoedeem patiënten moeten gebruik maken van wat is bedoeld als korte stretch banden.

Er wordt gezegd dat compressie bandaging draagt bij tot ongeveer 50 procent van de reductie bereikt met MLD. Met dit in gedachten is het van cruciaal belang dat de patiënt moeten bekwamen in de bandaging technieken voor het bereiken van de best mogelijke resultaten.

De compressie-verband heeft de volgende effecten:

Het vergroot de effectiviteit van de spier pomp mechanisme.
Het vergroot de totale spanning in de getroffen extremiteit en daardoor vermindert de ultra filtratie.
Het ondersteunt de huid terwijl het is de vermindering in omvang.

Andere problemen

Verzekeringen

Soms is ook het proces moeten we gaan door om de behandeling gedekt is maddening, op zijn zachtst gezegd. Het kan nodig zijn om te leren hoe je een bestand ziektekostenverzekering beroep om een dekking of de behandeling ontkenning. In sommige gevallen, moet je ook hebben om te leren hoe je een klacht indienen tegen uw verzekeraar met uw staat van verzekering-commissaris.

Artsen en therapeuten

Op zoek naar een geschikte medische verzorging voor lymfoedeem is belangrijk. Je moet weten hoe te kiezen voor een primaire huisarts die begrijpt of in ieder geval erkent het bestaan van lymfoedeem en is bereid om meer te leren over en helpen u om de beste behandeling besluiten. Welk type arts moet ik zoeken?.

Deze pagina zal u helpen bij het vinden van een gecertificeerde lymfoedeem therapeut: Hoe vind je een therapeut lymfoedeem

Een dieet en lichaamsbeweging

Tot slot, zowel een dieet en lichaamsbeweging zijn zeer belangrijke onderdelen van beheer en de controle van lymfoedeem. We moeten begrijpen het belang van goede voeding in onze algemene gezondheid, wondgenezing, de werking van het immuunsysteem, en het gewicht controle.

Beweging is niet alleen van groot belang voor onze algehele gezondheid, maar het helpt met de controle en het gewicht is van belang voor het verkeer van lymfe vloeistof door middel van ons lichaam. Ongeacht het stadium van lymfoedeem, onderliggende medische aandoeningen, of leeftijd, ieder van ons moet een oefening plan dat is juist bedoeld om steun bij het beheer van lymfoedeem.

Zie ook: Hoe te begrijpen klinische proeven

Stadia van lymfoedeem

Er zijn drie fundamentele stadia actief van lymfoedeem. Hoe eerder lymfoedeem wordt herkend en gediagnosticeerd, hoe makkelijker het is om succesvol te behandelen en te voorkomen dat veel van de complicaties.

Het is belangrijk te weten dat wanneer u lymfoedeem, zelfs in een onderdeel, is er altijd de mogelijkheid om een ander onderdeel wordt getroffen op een later tijdstip. Dit 'inactief' in genoemde periode als de latentie fase. Het is in verband met erfelijke vormen van lymfoedeem.

Latentie fase

Lymfatische transportcapaciteit is verlaagd
Geen zichtbaar / tastbaar oedeem
Subjectieve klachten zijn mogelijk

Fase I

Reversibel lymfoedeem

De bundeling van eiwitrijke oedeem vloeistof
Putjes oedeem
Zwelling kan worden verminderd met de opstand alleen (geen fibrose)

Fase II

Spontaan onomkeerbare lymfoedeem

De bundeling van eiwitrijke oedeem vloeistof
Putjes wordt steeds moeilijker
Bindweefsel proliferatie (fibrose)

Fase III

Lymphostatic Elephantiasis

De bundeling van eiwitrijke oedeem vloeistof
Niet-putjes oedeem
Fibrosis en sclerose (ernstige induratie)
Huid-wijzigingen (papillomas, hyperkeratosis, enz.)

Fase IV?

Er zijn een aantal stemmen gesteld over een Fase 4 classsification voor lymfoedeem. Van mijn persoonlijke ervaringen, Ik sluit mij aan. Zowel mijn benen zijn ingedeeld in fase 3, maar het verschil tussen de twee is zeer dramatisch.

Fase IV classificatie

Limb is dicht fibrotische en het is onmogelijk om alle inspringen wanneer ingedrukt
Ultrasound testen kunnen niet langer af te halen zelfs het bloed pols
Huid wordt bros en geringste van hobbels veroorzaakt een ernstige, uitgebreid weeping wond
Hardheid van het weefsel veroorzaakt onderdeel tot een totaal septische aandachtspunten voor bacteriën en constante cellulitis en systemische infecties de norm

De enige behandeling van cellulitis is een langdurige periode van IV antibiotica.

Er is geen optie voor de behandeling van fase IV. De volledige focus ligt op het beheer, inperking van infecties, en de preventie van amputatie (indien mogelijk).

Lymfoedeem FIBROSIS

Reeds lang bestaande lymfoedeem veroorzaakt een aandoening die bekend staat als fibrosis. Als het vocht voortdurend verzamelt in een onderdeel, wordt het lastig en zwaar. Met elke fase van lymfoedeem is er ook een verandering in de structuur van weefsel van een onderdeel.

Met de eerste fase, het weefsel is nog veel als normaal weefsel-het is gewoon verzadigd met vocht. Als de zwelling blijft en als de vloeistof verandert aan dat eiwitrijke vloeistof te noemen lymphorrea, die u in fase twee. In dit stadium is het weefsel wordt erg lijkt op een druif (beste afbeelding die ik kan bedenken). Al is het veel moeilijker geworden voor antibiotica te bereiken bacteriën en wordt het minder inspelen op de Manuele lymfdrainage.

Op de derde fase, het weefsel wordt vergelijkbaar met een van die oude synthetische keuken sponzen, degenen die zich hard rock als ze droog zijnDit is de zeer reële en ernstige bijwerking van de derde fase lymfoedeem. Na dit soort weefsel stijgt het potentiële risico van persistent en zeer moeilijk te behandelen cellulitis of lymphangitis.

De dichtheid van de ledematen en verboden antibiotica uit het bereiken van de infecterende bacterie en is vaak in staat om te overleven in de zakken van fibrotische weefsel. Deze zakken te fungeren als een septische foci en na een antibioticum behandeling is afgerond, zal de infectie weer op.

Normaal in dit stadium, het gaat er nu dus IV antibiotica voor de behandeling van een infectie, omdat orale antibiotica alleen niet in staat zijn om binnen te dringen in deze massa van harde weefsels.

Ook als de fibrose intensiveert u meer vatbaar voor diepe veneuze trombose (DVT) en andere problemen. U kunt ook beginnen te ervaren neuropathie als de druk in dit weefsel comprimeert zenuwen in de ledematen.

Late termijn complicaties - Fibrosis

Waarom is het zo belangrijk is voor het voorkomen, behandelen en de controle fibrose?

Fibrosis kan uiteindelijk leiden tot vasculaire problemen. Zoals het weefsel in uw LE onderdeel blijft verhardt, zal van invloed op de bloedstroom en aanbod. Dit kan leiden tot necrose.

Met late termijn fibrose, bacteriën vinden veel plaatsen te verbergen en worden beschermd. Hoe groter de fibrose is, hoe moeilijker het is voor antibiotica om de bacteriën. Dit leidt tot aanhoudende cellulitus. Uiteindelijk kan dit leiden tot gangreen en / of necrose.

Fibrosis zal van invloed zijn zenuwen. Dit zal resulteren in een aanzienlijke toename van de pijn en ongemak.

Fibrosis samen met continue cellulitis en straling is betrokken bij lymphangiosarcoma.

Als u lymfoedeem, moet je voorrang te zoeken naar de behandeling en het beheer van uw conditie, met als doel het voorkomen van fibrose.

Lymfoedeem en cellulitis

Acute cellulitis is een van de complicaties van lymfoedeem. De patiënt kan niet worden zich bewust van de bron van de oorzaak. Soms kan het een knippen, muggen bijten, een open wond, of een andere infectie in het lichaam.

Het eerste teken is toegenomen of andere kwaliteit van pijn met lymfoedeem van de ledemaat. De patiënten vaak omschrijven als een "griep-achtige symptomen of een smachten" waarbij de lymfoedeem arm of been. Dit wordt meestal gevolgd door een plotseling ontstaan van erythema (roodheid, rode strepen of vlekken) op het betrokken onderdeel. De hyperthermie (lymfoedeem onderdeel wordt warm, warm) zal volgen en de patiënt kan de ervaring van de rillingen en zelfs hoge koorts.

Vroegtijdige interventie en behandeling met antibiotica zal de oplossing van deze aandoening (het gewoonlijk een minimum van 10 dagen loop van antibiotica). Alleen een arts zal kunnen voorschrijven dat de antibiotica, dus een overleg met een arts noodzakelijk is. Ernstige cellulitis kunnen eisen intraveneuze antibiotische behandeling en hospitalisatie. Nogmaals, de hoogte van de getroffen onderdeel is van belang.

Tijdens die fase, moet de patiënt NIET massage lymfoedeem de ledematen, bandage, gelden de pomp, slijtage strakke elastische mouwen, of de uitoefening overdreven. Vermijd de bloeddruk manchet en trekt het bloed uit de betrokken arm. Houd de ledematen verhoogde zoveel mogelijk tegelijkertijd te rusten. Als de symptomen verdwenen zijn, de Manuele lymfdrainage behandeling moet worden gestart.

Hoe kunnen we voorkomen dat deze infectie?

De patiënt moet zorgvuldig met de dagelijkse activiteiten en nemen alle voorzorgsmaatregelen ter bescherming van de huid (Draag handschoenen bij het tuinieren, reinigen met detergenten, enz..).

Als een schade aan de huid optreedt op het lymfoedeem ledematen, is het noodzakelijk om de wond schoon met alcohol of waterstofperoxide en toepassing Neosporin / Polysporin antibiotica-zalf. Als de symptomen vooruitgang, trachten de aandacht van onmiddellijk een arts.

Het is dus heel belangrijk om te voorkomen dat cellulitus krijgen als zij verder vernietigt het lymfestelsel. Als mogen uitbreiden of blijven, kan het systeem en kan leiden tot gangreen, amputatie van de ledematen, of zelfs de dood.
Hoewel cellulitis is het meest geassocieerd infectie die wordt geleverd met lymfoedeem, is het belangrijk om te beseffen dat niet al onze infecties kan nauwkeurig worden genoemd cellulitis. Er zijn tal van infecties die verband houden met lymfoedeem. Omdat de lymphemdema onderdeel is immuun, kunnen we ervaringen en vatbaar zijn voor andere infecties zoals erysipelas, impetigo, folliculitis, necrotiserende fasciitis, MRSA Methicilline resistente staphylococcus aureus, carbuncles kookt, lymphangitis, cutane abcessen, gebroeid huid-syndroom, en zelfs cat scratch fever . We kunnen ook gemakkelijker vatbaar voor sepsis, septikemie, septische shock, bacteriëmie, gangreen, lymfadenitis. Het is van cruciaal belang, daarom, dat infecties worden erkend, snel en correcte behandeling, die onmiddellijk.

Weeping (zuig ) lymfoedeem

Lymphorrhea - lymfoedeem wonden

Wat is Lymphorrhea?

Lymphorrhea is het licht geelbruin gekleurde vloeistof dat de afvoerleidingen van de huid (wonden) op een lymphodemous ledematen. Het is niet normaal plasma, maar is een eiwit-rijke stof die kan leiden tot ernstige complicaties voor de lymfoedeem patient.

Oorzaken van Lymphorrhea

De oorzaak van lymphorrhea drainage is een open ruimte of breuk in de huid van de lymphodemous ledematen. Het openen, hoe klein ook, ervoor zorgt dat deze vloeistof te huilen of afvoer. Insectenbeten, snijwonden, schaafwonden, scheuren in de huid van droogte, of verwondingen van welke aard, een bron voor het lekken van deze vloeistof.

Lymphorrhea Complicaties

Er zijn twee ernstige complicaties die het gevolg zijn van lymphorrhea.
De vloeistof is een natuurlijk "voedsel-bron" voor de bacteriën. De open, zuig wond wordt wat is bedoeld als een item aandachtspunten voor bacteriën. Dit leidt tot cellulitis, lymphangitis, of erysipelas.

Lymphorrhea is sterk bijtend op de huid van weefsel dat zij in contact komen met. Onbehandelde wonden met deze drainage kan zeer snel op de grote gapende wonden, die uiteindelijk zouden kunnen leiden tot de noodzaak van de huid transplantaties.

Complicaties van lymfoedeem

Infecties, zoals cellulitis, lymphangitis, en erysipelas. Dit is niet alleen het gevolg van de grote ophoping van vocht, maar het is goed gedocumenteerd dat lymphodemous ledematen worden gelokaliseerd en immunodeficiënte de eiwitrijke vloeistof biedt een uitstekend klimaat voor het stimuleren van bacteriën. Andere infecties we zijn vatbaar voor het opnemen impetigo, gebroeid huid-syndroom, en cat scratch fever.

Zuig wonden die het lek lymphorrea, en dat is zeer bijtende op de omliggende huid weefsel en fungeert als een haven van binnenkomst voor infecties.

Verhoogde pijn als gevolg van de compressie van zenuwen meestal veroorzaakt door de ontwikkeling van fibrose en een verhoogde opbouw van vloeistoffen. Zie lymfoedeem en Pain Management.

Verlies van functie als gevolg van de zwelling en de lichamelijke veranderingen.

Depressie - Psychologische coping als gevolg van de disfigurement en slopende effect van lymfoedeem.

Diepe veneuze trombose als gevolg van de druk van de zwelling en fibrose tegen het vasculaire systeem DVT kan ook gebeuren als gevolg van cellulitis, lymphangitis, en infecties. Zie ook, tromboflebitis.

Sepsis en gangreen zijn mogelijkheden als gevolg van de infecties.

Mogelijke amputatie van de ledematen

Pleurale effusions kan leiden indien de lymphatics in de buik en borst zijn te overdonderd om de long holte van vloeistoffen.

Huid complicaties, zoals droge huid, splitsing, gedenkplaten en balletjes, gevoeligheid voor schimmelinfecties in verband met lymfoedeem, en bacteriële infecties.

Chronische, gelokaliseerde ontstekingen

Pijn, variërend van mild in het begin van lymfoedeem, te streng in het late-fase lymfoedeem

Lymfatische kanker, waaronder:

Angiosarcoma
Lymfoom
Kaposi-sarcoom
Lymphangiosarcoma (Stewart TREVES Syndrome)
Cutaneous T-cell lymfoom
Cutane B-cel lymfoom
Pseudolymphomatous cutane Angiosarcoma

Zie ook: Primair lymfoedeem en Kanker voor een discussie en Lymfatische Kankers Secundair aan lymfoedeem en kanker geassocieerd met lymfoedeem. (Opmerking: Deze kanker zijn zeldzaam en worden gewoonlijk geassocieerd met de lange termijn, onbehandeld, onjuist behandeld lymfoedeem. Ze typisch voorkomen in de fase drie of vier, ze zijn vrij zeldzaam in fase twee.)

Huid complicaties mogelijk in fasen 3 en 4 bevatten:

Papillomatosis
Gedenkplaten met inbegrip van "kasseien", dat zich plaque
Dermatofibroma
Huid-tags
Wratten en Verrucas
Mycetoma huid schimmel
Dermatitis

Veel patiënten lymfoedeem verslag toegenomen problemen met psoriasis, eczeem, en gordelroos.Ik vermoed dat dit te wijten kan zijn aan, nogmaals, het immuun-toestand van de arm of been getroffen zijn door de lymfoedeem.

Gedocumenteerd, maar zeldzame, complicaties in de late stadium kan ook zijn:

Lymphomatoid Papulosis
Cutis Marmorata
Acroangiodermatitis
Dermatolymphangioadenitis (DLA)
Papillomatosis cutis Carcinoides

Slopende gemeenschappelijke problemen worden veroorzaakt door een combinatie van de overtollige vloeistof gewicht en de constante ontstekingsproces bij lymfoedeem. Als we leeftijd, veel lymfoedeem patiënten met totale knie vervanging, heupprothese, of schouder vervanging, terwijl anderen die het carpaal tunnel syndroom en zijn met carpaal tunnel chirurgie of zijn schouder met problemen in verband met lymfoedeem en moet rotator cuff chirurgie.

Handige tips voor het voorkomen van complicaties van lymfoedeem

Eerst en vooral is om een verwijzing naar een gecertificeerd lymfoedeem therapeut en dan moeten voldoen aan uw behandeling programma, worden betrokken en pro-actieve als een patiënt, het leren zelf-massage, en in overeenstemming te zijn met compressie bandaging compressie en het dragen van kleding.

Het behoud van een gezond gewicht, genieten van een gezonde voeding met de juiste voeding, en vitamines.

Houd de huid schoon en goed moisturized.

Draag comfortabele, losse kleding-stuk.

Rest de getroffen ledematen in een verhoogd terwijl u slaapt of op reis (met name over vliegtuigen).

Draag een compressie kledingstuk (steun mouwen, gauntlets, en / of compressie kousen) en drinken veel vocht bij het reizen per vliegtuig.

Wees voorzichtig bij het trimmen vingernagels of teennagels knippen en te voorkomen dat de cuticles.

Gebruik hypoallergene milde zeep en wasmiddelen te voorkomen dat allergische reacties of irritatie van de huid.

Vermijd sunburns door gebruik te maken van een breed-spectrum zonnebrandmiddelen van tenminste SPF 30.

Vermijd het gebruik van verwarming en warm comprimeert pads op de getroffen ledematen.

Gebruik elektrische scheerapparaten in plaats van messen.

Voorkom insectenbeten door gebruik te maken van een doeltreffende insecten afweermiddelen.

Draag handschoenen bij het doen huishoudelijk werk, tuinieren, of een karwei waar je kunt krijgen nicked of bekrast.

Vermijd medische procedures die betrekking hebben puncturing of het plaatsen van overdruk op de getroffen ledematen, met inbegrip van bloed doneren, injecties, acupunctuur, liposuctie, en bloeddruk meten.

Volg een bewegingsprogramma.

Vermijd het spier-stam, die leidt tot ontstekingen.

Warm up voor de uitoefening van adequaat.

Vermijd krachtige bewegingen tegen weerstand (schrobben, duwen, trekken).

Gebruik de ledematen normaal, maar niet overdreven.

Vermijd zware werk als spieren zijn deconditioned te voorkomen stammen.

Start de nieuwe oefenprogramma's geleidelijk en behoedzaam; onderdeel omvang moet worden getoetst.

Beperken of te vermijden tennis, golf, en racquetball; dergelijke activiteiten zijn riskant als gevolg van plotselinge krachtige slagen.

Draag compressie kleding tijdens de oefening, huishoudelijk werk, of yardwork.

Vermijd activiteiten die constrict het lymfestelsel.

Vermijd het dragen van een zware portemonnee op de betrokken arm.

Na de borstoperatie, een lichter gewicht prothese is het veiligst als gevolg van druk op de knooppunten boven kraag bot.

Vermijd strakke kleding met mouw en de enkel-banden.

Draag een horloge en sieraden op de onaangetast arm als u of een risico lopen op een arm lymfoedeem.

Ondergoed mag niet binden of te laten merken.

Vermijd bloeddruk manchetten en intraveneuze geneesmiddelen aan die betrokken zijn arm.

Raadpleeg uw arts onmiddellijk bij de eerste tekenen van infectie (bijv. roodheid, irritatie, warmte)
Zie onze pagina's over hoe om te voorkomen dat lymfoedeem en richtsnoeren inzake lymfoedeem voor tips over hoe om uitstel of vermindering van lymfoedeem en de gevolgen ervan.

Zie ook: het voorkomen van fouten in uw medische zorg

De emotionele impact van lymfoedeem

Er is weinig gezegd over de psychologische gevolgen heeft van lymfoedeem, ondanks haar enorme invloed op de persoon die ermee bezig.

Lymfoedeem kan leiden tot uitgesproken sociale remmingen omdat van zichzelf bewust is, kan leiden tot depressie, verlegenheid, disfigurement, gevoelens van hopeloosheid en hulpeloosheid. U gaat vaak door middel van enorme veranderingen leefstijl en het gevoel waardeloos en nutteloosHet kan leiden tot seksuele disfunctie als zowel mannelijke als vrouwelijke patiënten lymfoedeem kan verwerven genitale lymfoedeem.

Je gaat door perioden worstelen met het gevoel van vernedering, wanhoop en u kunt genieten van geweldige pijn.
U ook via een heleboel woede. Woede op de reden waarom u dit, waarom de medische wereld weet zo weinig over deze aandoening en soms lijkt te weinig zorg.

Voor patiënten met kanker, zijn een dubbel effect. Terwijl u te maken krijgt met kanker, haar kant van invloed is, ongeacht of u gaat wonen, de invloed is van straling en chemo… nu ineens uw lichaam begint zwelling uit de hand loopt.

Wat is er te doen?

Als je via deze emoties, kunt u niet bang zijn te laat met uw arts weten. Het kan nodig zijn professionele hulp te krijgen door middel van deze. U kunt ook zoeken naar een veel comfort en aanmoediging toe te treden tot een ondersteunende groep. Neem contact op met de Stichting Nationale lymfoedeem om te zien of er een in uw buurt.

Als er geen ondersteuning van groepen in uw buurt, kunt u ook geïnteresseerd in het leren hoe om te beginnen een lymfoedeem ondersteuning.

Misschien wilt u ook aansluiten bij een online support groep. Er zijn verschillende vermeld in onze site. Als lid, zelf heb ik een prachtig en ondersteunende familie van collega-lymfoedeem mensen Ik kan u niet zeggen hoe groot mijn nieuwe familie is gekomen om me te zeggen en hoeveel ik heb opgedaan, door een deel van deze groepen.

Er is hoop…… .. en bent u niet alleen!

Zie ook: Uw Emoties en Self Image met lymfoedeem

Sie können unsere gesamte Website mit thh Google Übersetzer.

Siehe unsere Seite:

Lymphödeme Leute - Lymphedema People

http://www.lymphedemapeople.com

Pat O'Connor
Grundare och VD lymfödem People

Links

http://www.lymphedemapeople.com
Links NEDERLAND

Nederlands Lymfoedeem Netwerk

http://www.lymfoedeem.nl/

.......
Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie binnen de Lymfologie
http://www.nvfl.nl/
.......
Lymfoedeem van het been

http://www.mesos.nl/pdf/149-lymfoedeem%20vh%20been.pdf

.......

Stichting werkgroep lymfoedeem
http://www.lymfoedeem.nl
.......

Informatie & leefregels lymfoedeem van de arm

http://www.ziekenhuis.nl/index.php?cat=ziektebeelden

.......

Lymfoedeem & leefregels lymfoedeem van het been

http://www.ziekenhuis.nl/index.php?cat=ziektebeelden
User avatar
patoco
Site Admin
 
Posts: 2175
Joined: Thu Jun 08, 2006 9:07 pm

Return to Lymphödeme; Linfedema Italiano; Lymfödem; Lymfoedeem

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests