Arm lymfoedeem

Lymphödeme ; Lymphedema Germany (German); Lymphödeme bei Kindern; ARM Lymphödeme; Bein Lymphödeme; Arm oder Bein Schwellung nach Krebs; Linfedema Italiano - Lymphedema Italy, Italian); Linfedema del braccio; Linfedema del Gamba; Linfedema nei bambini; Braccio o della gamba gonfiore dopo il cancro; Lymfödem ; Lymphedema Sweden (Swedish) - Lymfödem hos barn; Lymfödem i armen; Lymfödem i benet; Svullnad i benet eller armen efter cancer; Lymfoedeem; Lymphedema Netherlands (Dutch); Arm en been zwelling na kanker; Lymfoedeem bij kinderen; Lymfoedeem Etappe; Arm lymfoedeem

Moderator: Senior Moderators

Arm lymfoedeem

Postby patoco » Wed Jul 09, 2008 9:22 am

Arm lymfoedeem

Discussie

De meeste arm lymfoedeem is een secundaire aandoening die wordt veroorzaakt door het verwijderen van de lymfklieren voor kanker biopsie, schade aan de lymphatics tegen straling of zelfs chemotherapie voor borstkanker. Andere oorzaken kunnen zijn brandwonden, diverse infecties, letsel of trauma.

Echter, vaak over en zelden vermeld is dat u kunt ook de primaire lymfoedeem van de arm.

De dynamiek van de arm lymfoedeem zijn dezelfde als been lymfoedeem. Een beschadigde lymfestelsel niet in staat is adequaat te verwijderen lymfe vloeistoffen en de vloeistof begint te verzamelen in de interstitiële weefsels. Dit leidt tot zwelling van de aangedane ledemaat.

Lymfoedeem kan worden devestating emotioneel, maar ik denk dat ondanks lymfoedeem, kunt u een volledig en rijk leven, hier is een pagina die biedt een aantal tips Uw Emoties en Self Image met lymfoedeem

Voor arm lymfoedeem bij kinderen

Risicofactoren voor arm lymfoedeem

1.) Lymfklier verwijdering voor biopsieën

2.) Ernstige infecties, waaronder lymphangitis, cellulitis of erysipelas.

3.) Deep invasieve wonden die kunnen scheuren, knippen of beschadiging van de lymphatics

4.) Radiation behandelingen, met name degenen die zijn toegespitst op gebieden die zouden kunnen bevatten "clusters" van de lymfklieren

5.) Morbide obesitas kan leiden tot secundaire lymfoedeem door "het breken" van de lymphatics

6.) Ernstige brandwonden, zelfs intense zonnebrand

7.) Infectie van de microscopische parasiet filarial larven, maar dit komt meer voor in tropische landen

8.) Voor primaire lymfoedeem een persoon die beschikt over een familiegeschiedenis van onbekende zwelling van een ledemaat

Vroege tekenen en symptomen van lymfoedeem arm

Als u een persoon in gevaar voor arm lymfoedeem zijn er tekenen van vroegtijdige waarschuwing dient u zich ervan bewust van. Als u een of meerdere van deze symptomen heeft, moet u direct uw physcian de hoogte te zijn.

1.) Onverklaarde pijn, kwetsen of pijn in de arm

2.) Beleving "vluchtige lymfoedeem." Dit is waar het onderdeel mei deining, zelfs iets, dan terugkeren naar normaal. Dit kan een voorloper van de volledige geblazen arm lymfoedeem.

3.) Gelokaliseerde zwelling van een gebied. Soms lymfoedeem mag van start gaan als de zwelling in een gebied, bijvoorbeeld de hand, of tussen de elleboog en hand. Dit is een indicatie van de vroege lymfatisch storing.

4.) Elke arm ontsteking, roodheid of infectie.

5.) Mogelijk moet u een gevoel van beklemming, zwaarte of de zwakte van de arm.

Complicaties van been lymfoedeem

1. Infecties, zoals cellulitis, lymphangitis, erysipelas. Dit is niet alleen het gevolg van de grote ophoping van vocht, maar het is goed gedocumenteerd dat lymphodemous ledematen worden gelokaliseerd en immunodeficiënte de proein vloeistof biedt een uitstekende koesteren invironment voor bacteriën.

2. Zuig wonden die het lek lymphorrea die zeer bijtende op de omliggende huid weefsel en fungeert als een haven van binnenkomst voor infecties.

3. Verhoogde pijn als gevolg van de compressie van zenuwen meestal veroorzaakt door de ontwikkeling van fibrose en een verhoogde opbouw van vloeistoffen. Zie lymfoedeem en Pain Management.

4. Verlies van functie als gevolg van de zwelling en de lichamelijke veranderingen.

5. Depressie - Psychologische coping als gevolg van de disfigurement en slopende effect van lymfoedeem.

6. Diepe veneuze trombose opnieuw als gevolg van de druk van de zwelling en fibrose tegen het vasculaire systeem. Ook kan gebeuren als gevolg van cellulitis, lymphangitis en infecties. Zie ook tromboflebitis

7. Sepsis, gangreen zijn mogelijkheden als gevolg van de infecties.

8. Mogelijke amputatie van de ledematen.

9. Pleurale effusions kan leiden indien de lymphatics in de buik en borst zijn om overstelpt te duidelijk de long holte van vloeistoffen.

10. Huid complicaties, zoals droge huid, splitsing, gedenkplaten en balletjes, gevoeligheid voor schimmels en bacteriële infecties.

11. Gelokaliseerd chronische ontstekingen.

12. Variëren van een lichte pijn in het begin van lymfoedeem te streng in het late stadium lymfoedeem.

13. Lymfatische kankers die kunnen omvatten angiosarcoma, lymfoom; Kaposi-sarcoom; lymphangiosarcoma (Stewart_treves Syndrome); Cutaneous T-cell lymfoom; Cutaan B-cel-lymfoom; Pseudolymphomatous Cutaan Angiosarcoma. Zie ook: Primair lymfoedeem en Kanker voor een discussie en Lymfatische Kankers Secundair aan lymfoedeem.

Opmerking: Deze kanker zijn zeldzaam en worden gewoonlijk geassocieerd met de lange termijn, onbehandelde of improperply behandeld lymfoedeem. Typisch die zich in fase drie of vier, vrij zeldzaam in fase twee.

14. Huid complicaties mogelijk in fasen 3 en 4 bevatten papillomatosis; placques met inbegrip van "kasseien", dat zich placque; dermatofibroma; Skin Tags; Wratten en Verrucas; mycetoma huid schimmel; dermatitis en veel patiënten lymfoedeem verslag toegenomen problemen met psoriasis, eczeem en gordelroos. Ik vermoedt dat dit te wijten zijn aan het opnieuw, de immuun-toestand van de arm of been getroffen met lymfoedeem.

15. Gedocumenteerd, maar zeldzame complicaties in de late fase ook kan omvatten Lymphomatoid Papulosis; cutis Marmorata; Acroangiodermatitis; Dermatolymphangioadenitis (DLA); Papillomatosis cutis carcinoides

16. Slopende gezamenlijke problemen. Dit wordt veroorzaakt door een combinatie van de overtollige vloeistof gewicht en de constante ontstekingsproces bij lymfoedeem. Zoals we hebben gekregen oudere, veel lymphedemapatients zijn met de totale knie vervanging, totale heupprothese of de totale vervanging schouder terwijl anderen met carpaal tunnel syndroom en zijn met carpaal tunnel chirurgie of schouder ervaren problemen in verband met lymfoedeem en moet haverotator manchet chirurgie

Stadia van de arm lymfoedeem

Er zijn drie fundamentele stadia actief van lymfoedeem. De eerder lymfoedeem wordt herkend en gediagnosticeerd, hoe makkelijker het is om succesvol te behandelen en te voorkomen dat veel van de complicaties.

Het is van belang zo goed op de hoogte te zijn dat wanneer u lymfoedeem, zelfs in een onderdeel is er altijd de mogelijkheid om een ander onderdeel wordt getroffen op een later tijdstip. Dit 'inactief' in genoemde periode als de latentie fase. Het is in verband met erfelijke vormen van lymfoedeem.

Latency FASE
Lymfatische transportcapaciteit wordt verlaagd geen zichtbare / tastbare oedeem Subjectieve klachten zijn mogelijk

Fase I
(Reversibele lymfoedeem) Cumulatie van eiwitrijke vloeistof Pitting oedeem oedeem Vermindert met opstand (geen fibrose)

FASE II
(Spontaan Onomkeerbare lymfoedeem) Cumulatie van eiwitrijke vloeistof Pitting oedeem wordt steeds moeilijker bindweefsel proliferatie (fibrose)

FASE III
(Lymphostatic Elephantiasis) Cumulatie van eiwitrijke oedeem vloeistof Niet putjes Fibrosis en sclerose (ernstige induratie) Huid-wijzigingen (papillomas, hyperkeratosis, enz.)

Behandeling van de arm lymfoedeem

De behandeling van lymfoedeem arm is grotendeels hetzelfde als behandeling van lymfoedeem been. De voorkeur wordt gegeven aan de behandeling wordt decongestive therapie. Echter, met arm lymfoedeem, is aangetoond dat een behandeling protocol met inbegrip van sequentiële pomp therapie met manuele therapie decongestive heeft verkregen van de beste resultaten. Zie ook de handleiding lymfedrainage mld complex decongestive therapie CDT

In de loop van de behandeling, de arm zal worden verpakt in compressie banden na de behandeling sessie. Na voltooiing van de behandeling, compressie mouwen en arm kleding zal worden voorgeschreven.

Er is een definitieve en kritische gebied met betrekking tot de behandeling, controle en beheer van lymfoedeem, en dat is de oefening. Niet alleen is het van vitaal belang voor onze gezondheid boven alles, het helpt bij de controle en het gewicht is van belang voor het verkeer van lymfe vloeistof door middel van ons lichaam. Ongeacht het stadium van lymfoedeem, onderliggende medische aandoeningen of leeftijd, iedereen van ons moet een plan voor oefeningen voor lymfoedeem.

Soms is ook het proces moeten we gaan door om de behandeling gedekt is maddening op zijn zachtst gezegd. U heeft behoefte om te leren how_to_file_a_health_insurance_appeal om een dekking of de behandeling ontkenning en je kan zelfs moeten leren hoe het proces om een klacht in tegen uw verzekeraar met uw stand-commissaris.

Geen bloedonderzoek, bloeddruk, I.V. Injecties of in dit Arm!

Door Pat O'Connor, lymfoedeem Mensen 1 november, 2004

Naalden
Misschien is de belangrijkste beweegreden voor het niet toestaan van het gebruik van naalden in een arm met lymfoedeem is de dreiging van een infectie. Iedere onderbreking van de huid zorgt voor potentiële nieuwkomers op de markt aandachtspunten voor bacteriën. Vanwege de immuun-stand van de arm een infectie kan en vaak ook snel escaleren in cellulitis. Deze infecties veroorzaken verdere schade aan het lymphatics, waardoor de ernst van het lymfoedeem.

Lymphorrhea (dat is de vloeistof in de arm) is een eiwit-rijke stof die een uitstekende voeding voor alle bacteriën die kunnen krijgen een mond houden in de arm. Wanneer een infectie is begonnen met het teveel aan vocht en alle fibrose van de arm van weefsel maakt het ontzettend veel moeilijker voor de uitroeiing van de bacteriën.

Injectie van Geneesmiddelen
De doseage sterkte van een geneesmiddel geïnjecteerd in de arm zal worden verminderd om twee redenen. Ten eerste vanwege de vochtopstapeling in de arm dit wordt onmiddellijk verdund. Na dat, als gevolg van de verminderde vloeistof uitstroom van de arm, de geneeskunde zal een moeilijkere tijd bereiken van de rest van het lichaam.

IV -
De eerste reden voor het niet om een IV is gewoon de breuk in de huid - wat zou het om een doorlopende opening tot de opheffing van de IV. Na het verstrijken van deze en nog belangrijker is het simpele feit dat lymfoedeem wordt veroorzaakt door het onvermogen van de arm te verwijderen, zelfs meer dan de normale vloeistoffen lichaam van de dynamiek. Als u weer de vloeistoffen die aanwezig zijn in de toediening van een IV, u catastrofaal overbelasting van de arm. Het is gewoon helemaal niet kan ontdoen zich van dat extra vocht met als gevolg een aanzienlijke toename van de zwelling.

Bloeddruk tests
Het gevaar bestaat dat zij een bloeddruk test op een op risico-arm of een arm getroffen door lymfoedeem is dat de betrokken squeeezing kan leiden tot mogelijke verdere schade aan de toch al kwetsbare lymphatics en bloedvaten. Als dit gebeurt, zou leiden tot verslechtering van de lymfoedeem.

Dit zijn gezond verstand benadering, waarbij alle physcian moet onmiddellijk bewust van. Voor meer informatie, zie onze pagina lymfoedeem

Licht arm oefeningen die kunnen helpen voorkomen of te beheren lymfoedeem

Omdat licht uitoefening na borstkanker chirurgie en lymfklier verwijdering kan bijdragen tot het verminderen van de kans op lymfoedeem, dienen patiënten te bespreken hoe en wanneer om te beginnen arm oefeningen. Sommige patiënten vinden dat het nemen van pijnstillers (analgetica) 30 minuten voor de uitoefening helpt verlichten ongemak, maar alle medicatie dient te worden goedgekeurd door de patiënt als arts.

De volgende suggesties zijn van oefeningen na borstkanker chirurgie van de not allowed Cancer Trust, een onafhankelijke liefdadigheidsinstelling die voorziet in informatie en ondersteuning aan patiënten met kanker. Elke oefening kan worden uitgevoerd vijf keer op rij, drie keer per dag (ochtend, middag, avond) met de goedkeuring door de arts.

Met de handpalmen en ellebogen rechtdoor, strek armen hoog boven het hoofd, met links vingers samen. Bend ellebogen en handen gesp aan de achterkant van de nek. Push ellebogen voor zover mogelijk en dan brengen ze bij elkaar aan te raken in de voorzijde van het lichaam. Herhaal. Plaats de handen achter de rug en kant vingers samen. Schuif de handen zoveel mogelijk van het lichaam naar de hals.

Plaats de handen op de schouders (aan dezelfde zijde van het lichaam) en verplaats ellebogen omhoog en vervolgens naar beneden richting de zijkanten van het lichaam.

Plaats de handen op de schouders en maak cirkelvormige bewegingen met de ellebogen. Kringen moet zo groot mogelijk te maken. Verander de richting van tijd tot tijd.

Na de borst steken zijn verwijderd, staan met een voet in de voorzijde van de andere. Vasthouden aan een stoel of tafel. Lean vooruit en draai de arm, dat betrokken was bij de operatie en achteruit, en vervolgens zijdelings wat het zal gaan. Houd een klein gewicht aan het komen. Toename verkeer tot arm bereikt schouder hoogte. Blijf rechtdoor ellebogen.

Stand met een voet in de voorzijde van elkaar. Houd op een stoel of tafel voor ondersteuning. Lean vooruit en draai de arm aan de kant van de operatie in kringen, in de eerste plaats de klok mee en dan tegen de klok in. Blijf rechtdoor ellebogen.

Aangezicht naar een muur. Plaats de handen op de muur en inch vingers van de muur. Probeer te gaan hoger elke dag wapens tot zijn volle recht boven het hoofd.

** Opmerking voor bijzondere bilaterale mastectomiepatiënten of Bi-Lateral Chirurgie **

Bij bijzondere risico's zijn patiënten die zijn gegaan via een bilaterale mastectomie of een mastectomie met chirurgie ook aan de andere kant. Vergeet niet dat beide zijden van de borst zijn met het risico op lymfoedeem, dus is het belangrijk om niet te bewegen de vloeistoffen van de ene kant naar de andere.

In plaats daarvan per verschillende lymfoedeem therapeuten vroeg ik, de vloeistof moet worden gericht aan de hals en lies lymphatics, alsmede de intercostals en buikspieroefeningen, en uit de buurt van de oksel links of naar rechts oksel knooppunten alleen als onderdeel van de "normale" patroon voor links bovenste extremiteit lymfoedeem, per Vodder de techniek.

Thanx Cassie en Carol die ook lid zijn van BreastCancer.org.

Oefening en arm lymfoedeem

Nicole L. Gergich MPT, MLD / CDT lymfoedeem Specialist, Penn Therapy and Fitness Terbeschikkingstelling Datum: 6 mei 2001 Laatst gewijzigd: 3 januari, 2002

Waarom zou ik uitoefenen?

Een zeer belangrijk onderdeel van een alomvattend plan voor de behandeling van kanker in verband met lymfoedeem is oefening. Een programma dat bestaat uit de flexibiliteit en de versterking van aërobe oefening is nuttig bij het terugdringen van lymfoedeem na toediening onder de juiste omstandigheden. Uitoefening van kanker maakt het ook mogelijk een meer actieve rol in hun eigen lymfoedeem beheer. Recente studies hebben geen significante toename in de incidentie van lymfoedeem na borstkanker, tussen vrouwen deel te nemen aan een oefening programma in vergelijking met vrouwen die niet uitoefenen.

Wat voor soort oefeningen zijn nuttig voor iemand met lymfoedeem?

Flexibiliteit oefeningen helpen bij het handhaven gezamenlijke bereik van de beweging, en maken een rek of oprekken van de weefsels. Flexibiliteit oefeningen helpen te voorkomen gezamenlijke stijfheid en posturale veranderingen na kanker operaties of behandelingen. Spier krapte mei nog ingewikkelder te lymfoedeem.

Versterking van oefeningen zijn ook van belang bij het terugdringen van lymfoedeem als u klaar bent bij lage intensiteit niveaus met de extremiteit verpakt (zie hieronder). Deze oefeningen vaak helpen vergroten en lymfe-veneuze flow, hulp bij het verwijderen van vocht uit de betrokken extremiteit.

Aërobe oefening verbetert de lymfatische en veneuze flow, een verdere vermindering van zwelling in de extremiteiten. Aërobe oefening ook bestrijdt vermoeidheid, die plagen zo veel mensen tijdens en na de behandeling van kanker.

Tot slot, diepe ademhaling of diaphragmatic abdominale ademhaling is belangrijk met alle oefeningen, maar vooral in mensen met lymfoedeem. Toen diep ademhalen wordt uitgevoerd, neemt de druk in de borst en de buik is veranderd en maakt een pompstation activiteit in de lymfestelsel. De centrale borstkas koker, die lymfe vocht uit de buik en benen, reizen door de borst holte. Pompen actie rond de koker bijdragen tot de verhoging van lymfe-stroom door het hele lichaam. Diepe ademhaling is ook belangrijk om voldoende zuurstof levert aan de spieren werken, zodat zij efficiënt werken.

Oefeningen moet worden gestart door een lichamelijke of ergotherapeut, dat is gespecialiseerd in de behandeling van lymfoedeem. Zoals met alle uitoefenen, moet u bespreken begin van een programma met uw arts.

Hoeveel gewicht kan ik lift?

Er is weinig onderzoek tot op heden met betrekking tot de intensiteit van de oefening bij mensen met lymfoedeem en wat is een veilig niveau. Eerder, intensieve oefening werd gezien als contra-, of niet aan te raden. Momenteel oefent het gewicht en de progressieve opheffing activiteiten worden gebruikt om te helpen bij het verwijderen van lymfoedeem van de getroffen gebieden. Therapeuten kunnen begeleiden klanten in een gewicht tillen programma dat is afgestemd op hun huidige niveaus fitness. Hoeveel kun je tillen, hangt af van de fase van de behandeling en het belangrijkste, je vorige en huidige fitness-niveau. Het is van belang om voortdurend toezicht te houden op de been voor een zwelling of roodheid, dat kan een indicatie dat de oefening was te intens. Een gewichtheffen programma moet worden gestart door een therapeut die is gespecialiseerd in de behandeling van lymfoedeem.

Moet ik mijn arm Wrap met uitoefenen?

Het is aanbevolen dat de getroffen ledemaat (arm of been) worden verpakt met compressie banden tijdens de oefening te aide de spier pomp werking op de veneuze en lymfatische systemen. De onmiddellijke verpakking wordt ook voorkomen dat verdere vloeistof uit zich ophopen in de extremiteiten. De banden die worden gebruikt voor de behandeling lymfoedeem zijn korte traject banden. De korte stretch banden gebruikt in de behandeling lymfoedeem niet veel strekken als ze worden toegepast op de arm of been. Wanneer u de oefening verpakt ledematen, de spieren en de banden een werking op de lymphatics die helpen vocht uit de arm. ACE banden rekken te veel en niet doeltreffend zijn bij de behandeling van lymfoedeem. Niet gebruiken als de onmiddellijke Ace wraps voor lymfoedeem.

Welke oefeningen kan ik doen na de borstoperatie?

Na een mastectomie is het belangrijk dat de waaier van beweging of flexibiliteit in de schouder. Veel vrouwen daling van het gebruik van de schouder en arm aan de zijkant van het lichaam waar de ingreep werd uitgevoerd als gevolg van pijn of angst voor het kwetsen van de snede. Bescherming van de arm kan leiden tot stijfheid en krapte op de schouder Hierdoor kan het moeilijk om de arm. Dit wordt vaak gevolgd door een verlies van spierkracht en stabiliteit rond de schouder. Sinds de schouder en nek zijn nauw met elkaar verbonden, is het ook belangrijk dat de mobiliteit van de nek om verdere complicaties. Vraag uw arts of fysiotherapeut als u vragen hebt over die schouder oefeningen zijn voor u geschikt is. Als u onlangs aan een mastectomie vergezeld van een borstvergroting, BETREKKING HEBBEN OP uw arts om informatie over te voldoen UITOEFENING. Het is belangrijk om te bespreken begin een oefening programma met uw arts. Oconolink

Preventie van arm lymfoedeem

Zwelling van de arm aan de zijkant van uw borstkanker chirurgie kan het gevolg zijn van de lymfeklieren onder de arm wordt verstoord door de ingreep en de gedeeltelijke verwijdering en ook aan straling van de oksel.

Na een blessure overal in het lichaam, lymfe vloeistof zal rush naar de site voor het vervoer van gewonde weg bacteriën en geen vreemde stoffen. Als dat gewond is een hand of arm aan de kant van de operatie en oksel-straling, de lymfe vloeistof zal een tijd harder worden geabsorbeerd terug normaal, omdat de ingreep verwijderd heeft een aantal van de kanalen die zou hebben plaatsgevonden van de vloeistof. Straling heeft gesloten, sommige van deze kanalen ook lymfe. Aangezien de ingreep en de straling werden levensreddende behandelingen, ligt de nadruk nu te liggen op het voorkomen van schade en stress aan de getroffen hand, schouder en arm om de kans van lymfe vloeistof veroorzaken zwelling van de arm. Als je een persoon die heeft gehad oksel chirurgie voor het testen van de lymfklieren voor kankercellen, of als u hebben ontvangen straling op de oksel, kunt u overwegen om manieren te voorkomen dat arm zwelling.

Vermijd Infectie

Behandel ook kleine wonden / hangnails met zorg. Was de schade met water en zeep, van toepassing antibioticum zalf, dan dekken met een band-steun. Houd de huid van de hand en arm schoon en moisturized. Toepassen hydraterende lotion meerdere malen per dag. Vermijd Injury

Heb je geen bloed getrokken uit de aangedane arm, tenzij dit absoluut noodzakelijk is. Draag lange oven dergelijke brengen wanneer de handen in een oven. Heeft iemand anders krijgen gerechten uit de oven als haalbaar is. Zorgvuldig kok levensmiddelen in olie te spatten van heet vet op de handen. Het gebruik van rubber handschoenen bij het doen reinigen met agressieve reinigingsmiddelen. Draag rubberen handschoenen bij het beoefenen van gerechten. Draag handschoenen bij het tuinieren doek en doet werf werk. Draag een vingerhoed, terwijl naaien. Underarms scheren met een elektrisch scheerapparaat. Vermijd chemische ontharingsmiddelen. Gebruik insect afweermiddelen te beschermen tegen insecten beten of de bijenteelt stings. Vermijd blootstelling aan de zon door het gebruik van zonnebrandcrème met een SPF van ten minste 15. Zonnebrandmiddelen opnieuw na te zwemmen en te zijn gericht op het etiket zonnebrand. Is het niet mogelijk injecties, inentingen op de aangedane arm. Heb je geen manicure op de getroffen kant. Niet voordat cuticles of hangnails. Kom niet met een sigaret in de getroffen kant. Vermijd bouwwijze

Vermijd kleding met een elastische mouw bands of met krappe bogen. Niet dragen van een horloge of ringen op de aangedane arm. Vermijd het dragen van een zware portemonnee of tas met de aangedane arm. Zijn bloeddruk genomen over de niet getroffen arm, indien mogelijk. Underclothing, zoals bh, mag niet onder druk laten merken. Bij het reizen in een auto of vliegtuig voor lange afstanden, het bijhouden van de aangedane arm boven het niveau van het hart, als dat mogelijk is. Vermijd het spier-stam

Vermijd zware werk als uw spieren niet gebruikt voor het zware werk. Vermijd krachtig, repeterende bewegingen zoals schrobben, trekken, hameren. Sport, zoals tennis, golf racquetball en hebben het potentieel om stam spieren als gevolg van plotselinge en krachtige slagen. Begin elke nieuwe oefening / activiteit die de wapens geleidelijk en met de nodige voorzichtigheid.

Sie können unsere gesamte Website mit thh Google Übersetzer.

Siehe unsere Seite:

Lymphödeme Leute

http://www.lymphedemapeople.com

Pat O'Connor
Oprichter en directeur

Linker

Nederlands Lymfoedeem Netwerk

http://www.lymfoedeem.nl/

.......
Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie binnen de Lymfologie
http://www.nvfl.nl/
.......
Lymfoedeem van het been

http://www.mesos.nl/pdf/149-lymfoedeem%20vh%20been.pdf

.......

Stichting werkgroep lymfoedeem
http://www.lymfoedeem.nl
.......

Informatie & leefregels lymfoedeem van de arm

http://www.ziekenhuis.nl/index.php?cat=ziektebeelden

.......

Lymfoedeem & leefregels lymfoedeem van het been

http://www.ziekenhuis.nl/index.php?cat=ziektebeelden
.......
Publicaties
Op deze pagina vindt u een overzicht van publicaties op het gebied van lymfoedeem. Het betreft publicaties in de vorm van een richtlijn of document, welke u kunt downloaden als Acrobat Reader bestand of Word document.
Aandachtspuntenlijst NPCF
Uitgave door: Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie
Soort: Word document
Beschrijving: Aandachtspuntenlijst voor patiënten tijdens gesprekken met hulpverleners
Trefwoorden: Gesprekspunten, Informatie
Download
Toelichting Communicatie
Uitgave door: Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie
Soort: Word document
Beschrijving: Toelichting op de Communicatierichtlijn NPCF
Trefwoorden: Uitleg, Gesprekspunten
Download
Communicatierichtlijn NPCF
Uitgave door: Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie
Soort: Word document
Beschrijving: Richtlijn voor patiënten van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie
Trefwoorden: Onderzoek, Diagnose, Behandelplan, Behandeling, Begeleiding, Nazorg
Download
Lymfoedeem
Uitgave door: Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg CBO
Soort: PDF file
Beschrijving: CBO richtlijn Lymfoedeem 2002
Trefwoorden: Behandelplan, Informatie, Onderzoek, Diagnose
Download
Summary Guidelines Netherlands
Uitgave door: Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg CBO
Soort: PDF file
Beschrijving: Summary of the National Guidelines for lymphoedema in the Netherlands
Trefwoorden: Diagnostics, Measurement, Therapy, Follow-up
Download
Voorlichting Lymfoedeem IKN
Uitgave door: Integraal Kankercentrum Noord Nederland
Soort: PDF file
Beschrijving: Richtlijn Voorlichting Lymfoedeem; Preventie lymfoedeem na okselklierdissectie
Trefwoorden: Risicofactoren, Voorlichting, Pre- en postoperatieve fase
Download
Laatste wijziging: 5-4-2006 4:43
User avatar
patoco
Site Admin
 
Posts: 2175
Joined: Thu Jun 08, 2006 9:07 pm

Return to Lymphödeme; Linfedema Italiano; Lymfödem; Lymfoedeem

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


cron