Lymfödem i benet

Lymphödeme ; Lymphedema Germany (German); Lymphödeme bei Kindern; ARM Lymphödeme; Bein Lymphödeme; Arm oder Bein Schwellung nach Krebs; Linfedema Italiano - Lymphedema Italy, Italian); Linfedema del braccio; Linfedema del Gamba; Linfedema nei bambini; Braccio o della gamba gonfiore dopo il cancro; Lymfödem ; Lymphedema Sweden (Swedish) - Lymfödem hos barn; Lymfödem i armen; Lymfödem i benet; Svullnad i benet eller armen efter cancer; Lymfoedeem; Lymphedema Netherlands (Dutch); Arm en been zwelling na kanker; Lymfoedeem bij kinderen; Lymfoedeem Etappe; Arm lymfoedeem

Moderator: Senior Moderators

Lymfödem i benet

Postby patoco » Wed Jul 09, 2008 10:41 am

Lymfödem i benet

Traditionellt, Lymfödem i benet har tänkt på ett primärt och eller ärftliga lymfödem skick. Men med cancerbehandling blivit mycket mer effektivt och med så många fler cancerpatienter inte bara överlever cancer men bokstavligen uppnå ett botemedel, fler och fler incidenter av Lymfödem i benet kommer i förgrunden. Vi har länge förstått bröstcancer som en ledande orsak till sekundärt lymfödem, men den skrämmande sanningen är att eftersom statistiken är inhysta vi finna liknande nyckeltal mellan cancer överlevande av alla slag.

I samband med detta den medicinska samfundet är långsamt kommer till en tydligare förståelse för andra villkor som skulle kunna utlösa lymfödem också.

Jag hoppas denna sida kommer att ge benet "lymphers" med information som är både hjälpsamma och som kan hjälpa dem att få en bättre livskvalitet och livsstil. Vår sida dina känslor och Self Image med lymfödem ge värdefulla tips och insikter om inför den känslomässiga utmaningen med lymfödem.

Riskfaktorer Lymfödem i benet

1.) Körtelcelscancern utvisning av biopsier

2.) Allvarliga infektioner som inkluderar lymphangitis, cellulit eller erysipelas.

3.) Deep invasiva sår som skulle kunna riva, skära eller skada lymphatics.

4.) Strålning behandlingar, särskilt sådana som är inriktade på områden som kan innehålla "kluster" av lymfkörtlar

5.) Morbid fetma kan orsaka sekundära lymfödem med "förkrossande" lymphatics

6.) Allvarliga brännskador, även intensiv solbränna

7.) Infektion av mikroskopisk parasit filarial larver, även om detta är vanligare i tropiska länder

8.) För primära lymfödem varje person som har en familjehistoria av okänd svullnad av en lem

9.) Strålning och kemoterapi mot cancer

10.) Insektbett

11.) Bone frakturer och raster

SEKUNDÄRA Lymfödem i benet

Relaterade termer: benet svullnad, benet ödem, benet Lymfödem

Inledning

Om du frågar de flesta människor som är bekanta med lymfödem på frågan, "Är du medveten om sekundära lymfödem," de flesta skulle svara att "ja, det är där armen sväller efter lymfan systemet har skadats av bröstcancer biopsi och behandling." Detta kallas arm lymphedema.

Även om de är medvetna om att ett sådant villkor som sekundära leg lymphedema finns, deras svar kan mycket väl vara att det är en liten grupp av drabbade män som har prostatacancer.

Således visar hur lite medvetenhet finns om denna speciella form av lymfödem. Även i lymfödem världen det är ett dåligt steg för barnet.

Men om medlemskap i lymfödem Människor och tjänsterna i nätet lymfödem stödja grupper är en indikation på detta villkor ökar dramatiskt.

Skälen till ökningen är flera. De innefattar:

1. ökat överlevnaden av cancer

2. förbättrad behandling av traumatiska skador som tidigare skulle ha varit terminal 3. ökning av antibiotika för infektioner och behandling för andra tillstånd som tidigare kan ha lett till döden.

Det är också viktigt att notera att sekundära leg lymphedema inte nödvändigtvis inledas omedelbart efter det att skada eller trauma. Den kan inte starta i åratal.

Vad är sekundär Lymfödem i benet?

Sekundära lymfödem är ett tillstånd där det lymfatiska systemet har skadats. Det huvudsakliga arbetet med detta system är att flytta över genom och från våra kroppar. När den blir skadad eller störd är det inte längre kunna fullgöra denna funktion och dessa vätskor (lymfa vätskor) Samla in i interstitiell vävnad från våra ben. Detta leder i benet svullnad.

En annan viktig funktion för lymfan systemet är att hjälpa våra kroppar bekämpa infektioner. Med lymfödem, denna förmåga är också försvagas och patienten blir mer mottagliga för infektioner.

Vad orsakar sekundära leg lymphedema?

Sekundära Lymfödem i benet (även kallad förvärvad lymfödem) orsakas av eller kan utvecklas som ett resultat av:

1.) Operationer som omfattar buken eller ben vilken lymfan systemet har skadats. Detta inkluderar alla påträngande kirurgi.

Exempel är

ven strippning kirurgi för perifer kärlsjukdom hip ersättning knee replaement införandet av bultar, skruvar och andra anordningar i ortopedisk reparation lipectomy

2.) Borttagande av lymfkörtlar för cancer biopsi. Dessa cancerformer inkluderar, men begränsas inte till

prostatacancer testikelcancer äggstockscancer uteran cancer vulva cancer i urinblåsan lymfom - både Hodgkins och icke Hodgkins melanom kolon Kaposi Sarcoma

3.) Strålbehandling av dessa cancerformer som ärr lymfan och lymfknutor

4. Vissa typer av chemo therapy. Till exempel tamoxifen har kopplats till sekundära lymfödem och blodproppar.

5.) Svåra infektioner / sepsis. Generellt kallat lymphangitis, detta är en allvarlig livshotande infektion av lymfan system / noder.

6.) Trauma skador som de upplevt i en bil olycka som severly skadar benet och lymfa systemet.

7.) Burns - detta även inkluderar svår solbränna. Vi har en medlem som förvärvats sekundära leg lymphedema från detta.

8.) Bone raster och frakturer.

9.) Morbid fetma - lymphatics är slutligen krossas av överdriven vikt. När det inträffar, skadan är permanent och kronisk sekundär leg lymphedema börjar.

10.) Insektbett

11.) Parasitic infections

Vilka är de symptom på sekundär leg lymphedema?

Dessa symtom kan vara:

1.) Oförklarlig svullnad av antingen del av eller hela benet. I tidigt stadium lymfödem, denna svullnad faktiskt kommer att göra ner under natten och / eller perioder av vila, orsakar patienten att tro det är bara en övergående sak och strunta i det.

2.) En känsla av svårighetsgrad eller trånghetskänsla i benet

3.) Increaseing begränsning av rörelseomfång för benet.

4.) Unsual eller oförklarlig värkande eller obehag i benet.

5.) Varje förändring innebär härdning och / eller thicking av hud eller områden i huden på benet.

STEG FÖR Lymfödem i benet

Det finns tre grundläggande stadier aktiva av lymfödem. Den tidigare lymfödem är erkänd och diagnostiseras, desto lättare är det att framgångsrikt behandla den och undvika många av de komplikationer.

Det är viktigt såväl att vara medveten om att när man har lymfödem, även i en lem finns alltid möjligheten att en annan lem påverkas vid något senare tillfälle. Denna "inaktiva" period kallad latency skede. Det är förknippade med ärftliga former av lymfödem.

Latency STEG

Lymfaterapi transportkapacitet minskar Inga synliga / påtagligt ödem Subjektiv klagomål är möjligt

Steg I

(Reversibel lymfödem)
Ackumulering av protein rika ödem vätska ställa ödem Minskar med elevation (ingen fibros)

STEG II

(Irreversible lymfödem)
Ackumulering av protein rika ödem vätska kärnor blir successivt svårare Förhållandet bindväv spridning (fibros)

STEG III

(Lymphostatic Elephantiasis)
Ackumulering av protein rika ödem vätska Icke ställa fibros och skleros (svår induration) hudförändringar (papillomas, hyperkeratosis, etc.)

Behandling av Leg lymfödem

Behandlingen för arm lymphedema är desamma som behandling för leg lymphedema. Den bästa behandlingen är decongestive terapi.

Komplikationer av lymfödem i benet

1. Infektioner såsom cellulit, lymphangitis, erysipelas. Detta beror inte bara på den stora ansamling av vätska, men det är väl dokumenterat att lymphodemous lemmar är lokaliserad immunodeficient och proein rika vätska som ger en utmärkt vårda invironment för bakterier.

2 Dränerande sår som läcker lymphorrea som är mycket frätande till omgivande hud vävnad och fungerar som en port för inresa för infektioner.

3. Ökad smärta till följd av kompression av nerver oftast orsakas av utvecklingen av fibros och ökad ansamling av vätska. Se lymfödem och smärtlindring.

4. Förlust av funktioner på grund av svullnad och lem förändringar.

5. Depression - Psykologiska coping som en följd av deformering och försvagande effekten av lymfödem.

6. Deep venous thrombosis (blodpropp)
igen som en följd av trycket från svullnader och fibros mot kärlsystemet. Dessutom kan inträffa som en följd av cellulit, lymphangitis och infektioner. Se även tromboflebit

7. Blodförgiftning, kallbrand finns möjligheter till följd av infektioner.

8. Möjliga amputation av en kroppsdel.

9. Vätska i lungan kan uppstå om den lymphatics i buken eller bröstkorgen är överväldigad att rensa lungorna cavity av vätskor.

10. Hud komplikationer såsom torr hud, splitting, plaketter och nodules, mottaglighet för svamp-och bakterieinfektioner.

11. Kronisk lokaliserad inflammationstillstånd.

12. Smärta allt från mild i början av lymfödem till svår i sent skede lymfödem.

13. Lymfaterapi cancerformer som kan innehålla angiosarcoma, lymfom, Kaposis sarkom, lymphangiosarcoma (Stewart_treves Syndrome); Cutaneous T-cell lymphoma; Cutaneous B-cell lymphoma; Pseudolymphomatous Cutaneous Angiosarcoma. Se även: Primära lymfödem och Cancer för en diskussion och lymfatiska brösttumörer sekundärt till lymfödem.

Anmärkning: Dessa cancerformer är sällsynta och vanligen förknippas med långsiktiga, obehandlat eller improperply behandlas lymfödem. Normalt sker i etapp tre eller fyra, ganska ovanligt i etapp två.

14. Hud komplikationer möjligt i stadier 3 och 4 innehålla papillomatosis; placques inklusive "kullersten" visas placque; dermatofibroma; Skin Märken, vårtor och Verrucas; Mycetoma hud svampangrepp, dermatit och många lymfödem patienter rapport ökade problem med psoriasis, eksem och bältros. Jag misstänker att detta kan bero på igen, patienter med nedsatt immunförsvar villkoret i armar eller ben drabbats av lymfödem.

15. Dokumenterade men ovanliga komplikationer i sent skede även kan omfatta Lymphomatoid Papulosis; Cutis Marmorata; Acroangiodermatitis; Dermatolymphangioadenitis (DLA); Papillomatosis cutis carcinoides

16. Försvagande gemensamma problem. Detta orsakas av en kombination av överflödig vätska, vikt och de ständiga inflammatorisk process som följer med lymfödem. Som vi har blivit äldre, många lymphedemapatients har totalt knee ersättning, totalt höft utbytt eller total shoulder ersättning medan andra upplever Karpaltunnelsyndrom och är med Carpal tunnel kirurgi eller upplever axla problemen i samband med lymfödem och måste haverotator manschetten kirurgi

Behandling av Lymfödem i benet

Behandling av Lymfödem i benet är desamma som behandling för Lymfödem i. armen Den bästa behandlingen är decongestive terapi. Se även manuell Lymfdränage mld komplexa decongestive terapi CDT.

Det finns dock ett viktigt undantag och det är pneumatisk kompression pumpar bör inte användas av leg lymphedema.

Under behandling, benet kommer att rullas in i compression bandage efter behandlingstillfället. Efter genomgången behandling, komprimering ärmar och ben plagg kommer att föreskrivas.

Det finns en sista och avgörande område som hör till behandling, kontroll och förvaltning av lymfödem, och det är övning. Det är inte bara avgörande för vår över alla hälsa, det hjälper i vikt och är viktigt för flödet av lymfa vätska genom vår kropp. Oavsett i vilket skede av lymfödem, sjukdomstillstånd eller ålder, alla av oss bör ha en plan för övningar för lymfödem.

Ibland också den process vi måste gå igenom för att få vår vård som omfattas är maddening minst sagt. Du som behöver lära sig how_to_file_a_health_insurance_appeal att vända en täckning eller behandling förnekande och du kan även behöva lära sig processen hur man in ett klagomål mot ditt försäkringsbolag med din statligt kommissionär.

Lymfdränage Lymfödem i benet

Manuellt lymfdränage Utförts av patient

Alla Lymfdränage stroke bygger på en princip rörelse.

Forskning har funnit att den ursprungliga lymphatics öppna och lymfan angions är stimuleras av en rak sträcka, men än mer med lite rörelse. Efter dessa 2 motioner, vi måste släppa helt att låta den ursprungliga lymphatics till nära och lymfan att sugas ner kanaler. I detta noll tryck fasen inte helt koppla bort från huden, bara ge ditt tryck att ingenting. Också inte dra huden tillbaka med dig när du kommer tillbaka, låt det våras tillbaka till sig själv.

Denna grundläggande rörelse kan likna en cirkel, och kallas stationära kretsar. Alla förslag bygger på denna princip.

I orientera denna rörelse, vi alltid vill driva lymfan mot den korrekta noder, så de sista, lateral stretch rörelse bör gå mot noder.

Tänk på att flytta vatten. Synliggör de ursprungliga lymphatics bara i huden, stretch, öppna dem och sedan släppa och vänta på lymfan angions att pumpa lymfan ner fartyget. Kom ihåg hur ytligt det är. Om du är känslan muskler eller andra vävnader under huden, du trycker för hårt.

Här är fyra punkter minns när de utför lymfatiska Massage -

1. Rätt tryck är djup nog så att du inte glider över huden, men ljus så att du inte känner något under huden. Det handlar om 1-4 uns. Det är mycket vanligt att massage terapeuter utbildas i svenska eller djupa vävnaden att gälla för mycket press med Lymfdränage massage. Ibland är det svårt att tro att något så lätt skulle kunna vara effektiva. Kom alltid ihåg-du arbetar på huden. Hur mycket tryck tar det att deformeras huden? Nästan ingenting. Kom ihåg-om du trycka för hårt du komprimera den ursprungliga lymfatiska.

2. Riktning av din stroke är av stor betydelse, eftersom vi alltid vill driva lymfan mot den korrekta noder. Om du push lymfan fel sätt, ert arbete kommer inte att vara effektiva.

3. Rytm är väldigt viktigt för med rätt rytm och hastighet, det ursprungliga lymphatics öppnas och sedan tillåtas att stänga och sedan finns det lite tid att ges för att lymfan att få sugas ner längs fartyget. En lämplig rytm stimulerar även parasympathetic nervous system, vilket gör att kunden kan koppla av.

4. Sequence: den ordning i stroke. När vi vill dränera ett område vi alltid börja nära noden som vi rinner till. Alltid push lymfan mot noden. Sedan när vi arbetar med, vi går längre och längre bort från noden, men alltid trycka vätskan tillbaka i riktning mot noden. På det sättet kan vi klara en väg för lymfan att röra sig, samt skapa en suga i kraft som drar till lymfan till nod.

Manuellt lymfdränage Utförts av patient

lymfmassage

Regler för MLD:

The Strokes bör göras med arcing motioner eller halv cirkel rörelser.

Var inte glida över din hud, utan snarare, hålla fingrarna i kontakt med huden och sträcka ut den försiktigt över den underliggande vävnader.

Du bör inte ha någon smärta.

Varje stroke bör göras 10-15 gånger långsamt, tar ca 2 sekunder för varje slag.

Om rodnad uppstår, är du trycka för hårt.

För lymfödem i båda benen, utföra alla drag på båda sidor.

de bästa förutsättningarna att vara i för detta sitter tillbakalutad, eller ligger ned och hållit något.

Se till att du kan ge hud-till-hudkontakt för alla dessa streck. De kommer inte att fungera när du gjort under kläder.

-------------------------------------------------- ------------------------------

1. Neck: Placera lägenheter i fingrarna på din motsatt bog, i den triangulära delen strax ovanför collarbone och bredvid halsen. Flytta handen i en arcing motion sträcker huden framåt och ner mot bröstet. Upprepa på andra sidan.

2. Armhåla: Höj din arm (på samma sida som benet där du har lymfödem), böja dig armbåge, och placera handen bakom huvudet. Placera platta av din motsatta hand i din armhåla. Stretch huden i en arcing rörelse upp mot halsen.

3. Ovanför midjan: Placera platta av din motsatta hand på sidan av kroppen (på den sida som du har lymfödem) nedanför bröstet, men ovanför midjan. Flytta handen uppåt i en arcing rörelse i riktning mot din armhåla, som sträcker huden.

4. Nedan midjan: Placera platta av din motsatta hand på sidan av kroppen (på den sida som du har lymfödem) på eller strax under midjan, men framför din höft. Flytta handen uppåt i en arcing rörelse i riktning mot din armhåla, som sträcker huden.

5. Deep (diaphragmatic) andas: Place både öppna handflator ovanpå varandra under navel. Ta ett långsamt andetag i och känna din mage stiga upp i dina händer när det utvidgas för att ta i luften. Sedan andetag ut och känna din mage sjunka in som andetag lämnar dig. Som ni bli bättre på detta kan du använda dina händer att motstå magen något som ni andetag i och trycker på något med dina händer som du andetag. Försök inte få svindel. Börja med endast 2 eller 3 andetag och arbeta upp till 10 så får du starkare.

6. Ljumske: Placera platta i din hand på framsidan av din ljumske, precis där dina underkläder faller. Gör en scooping rörelse i ljumske, rullande din hand från tummen till lillfinger. Tänk dig att dina händer är botten av ett vattenhjul.

7. Tillbaka i knät: Placera platt och stilla i båda händerna bakom din knä. Gör en scooping rörelse upp mot kroppen.

8. Upprepa steg 3, 4 och 6 (midjan och ljumske områden)

En mycket speciell Tack vare Katy från

LymphedemaTherapists lymfödem Therapists

Inslagning ett lymfödem Etapptider Kompression bandages

Kompression bandages

En av de bästa inlägg om hur man kan packa in ett ben… från

Eftersom du har svullnad i fötter (och tår) är det troligen lymfödem, kanske förvärras med lipedema. Den traditionella bandaging tekniken är med en trikå, sedan några artiflex (bomull stoppning), och slutligen, bandage. Jag förband direkt under huden. Den padding är tänkt att ens reda på om du bör sammandra någon del av bandaging, orsakar lymfan inte att flyta, men bandage är verkligen inte gillar gummi banden - ordentligt radavstånd och överlappade, de kommer inte att orsaka förträngningar - och artiflex är en smärta. Den trikå är bara ytterligare en sak att tvätta och torka. Jag gick till http://www.bandages.com och sett att de har nya bandage som är tjock nog för att användas utan skiktning (t.ex. trikå och padding). Kanske är detta den väg att gå, eller kanske du vill besvära med stockinets och stoppning. Om ni ser en terapeut, de skulle också använda skum istället för artiflex (bara bomull stoppning). Några bilder på bandaging ser absolut monstruöst. Mitt så kallade terapeut används vissa skum osv, men jag upptäckte snart att benet gick ner mer utan den. Bandet är tänkt att "sprida" komprimering så det finns ingen bindande - men vad som verkligen händer är alla elasticitet i bandage går att komprimera skum - inte komprimera dina ben. A little compression bubblor ner till den faktiska leg, men min erfarenhet var att svullnad gick ner bättre utan extra grejer. Men eftersom detta är mot traditionen, bör du åtminstone vara medvetna om någon del av benet känns för snäv, och i så göra om den bandage (som är minst en timme på två ben - och bandage som var OK när du var upp och runt kan plötsligt bli alltför snäva mitt i natten - vilket innebär att du måste gå upp och göra det igen.) Hur som helst, med eller utan trik och stoppning, här är en teknik för bandaging:

material (1 stort ben inte grovt större än normalt (jag är 5'9 "och kalven åtgärd är 21" och jag har hela, svullna fötter - om du är betydligt större, du kan behöva mer)

valfria: trikå, artiflex, skum

krävs:

1 rulle 1 "professionella styrka maskeringstejp. 1 st 3 "remsor av tjock vaddering runt anklar 1 st 1" x 5m medi-rip 2 st 8 cm. x 5 m kort stretch bandages 1 st 10 cm x 10 m kort stretch bandages 1 st 6 cm x 5 m kort sträcka bandage.

Dubbelrum för 2 ben, om du är mycket större än mig, lägga till ytterligare en 1 st 10 cm. x 5 m kort sträcka bandage för varje ben.

Jag sitter på min säng och har ett lågt bord jag kan vila min fot på, men två stolar kommer att arbeta också (en att sitta på och en att sätta din fot på).

Slå in 3 remsor av tjock padding (eller chock kuddar) runt anklarna. Siffran 8 är ni gör runt foten och från foten på benen tenderar att binda rätt i gränslandet mellan fötter och ben (där 90 "tur görs. Detta är det enda stället padding är viktigt. Säker den med maskeringstejp. Secure alla bandage efter att de har klarats med maskeringstejp. Cut mycket 5 "remsor av maskeringstejp och få dem klara. Stick dem på kanten av bordet, eller en windowsill, eller något.

Första hålla alla bandage så att du drar från botten av bandage cylinder (bandage rullas upp är en cylinder), inte i början. Ett litet experiment visar att detta är mycket lättare.

Börja med 1 "medi-rip (det är en egen sammanhållen bandage, men förlorar en del av de egna sammanhållning med tvättning). Använd detta lilla förband till förband längs tå rad. Det vill säga göra samma båge som lederna i tårna på fötterna göra. Är inte bindande för tår. Om du kan, wrap varje tå med det, men jag tycker att detta binder tår och gör ont, så jag lämnar mina tår oskyddat, trots att de svälla, men om du börjar med de större kort sträcka bandage, det kommer att bli en halv måne det sväller ännu mer (Sedan om du gör en rak cirkel från strax under den lilla tå till strax under den stora tå, kommer detta att lämna vissa områden av mul inte bandagerad och lymfan kommer att drivas in i detta område, och det kommer att bli värre än innan. Den lilla 1 "medirip kan rullas in i en svängd stig, som täcker hela foten. Överlapp denna 1" medirep av 1 / 2 och fortsätter vindlande det runt foten tills du kommer till slutet av båge, sedan får vi upp diagonalt över ovanpå foten, och du kommer fortfarande att ha tillräckligt med bandage att slå igen strax under tån linje igen för ett par sjal. medi wrap har delar av elastiska i ett annat bomull band, så drar medirip tight (som är elastisk förlängs, men inte till den grad av obehag).

När du vira den bandage, dra lite i slutet av varje cirkel, men inte tänja dem för hårt, eller med konstant spänning så långt som de kommer att sträcka. Du vill att de ska utöva lite våren, men inte strypa dina ben. Om du får dem för snäv, det kommer att göra ont, och du måste ångra inslagning och göra om det (en stor smärta). Om du inte tänja dem lite, de kommer inte att ha mycket kompression. Visst, det är alltid längst ner bandage på fötter som gör ont, så du måste packa upp det hela för att komma till dem.

Nästa steg 2 fatta ett 8 cm. x 5 m kort sträcka bandage, och börjar med spetsen på foten, men inte binda någon tår, och eftersom du redan har den medi-rip, låta lite andhämtningspaus så att du inte binda tår. Sedan slingrar sig runt din fot överlappar bandage med ca 1 / 2 till 2 / 3 (jag förmodligen överlappning 2 / 3) tills du har fått nästan till ben (foten bör vara i en 90 graders vinkel mot benet, och för mig detta är 2 eller 3 sjal) och sedan gå runt hälen själv, och som ni kommer ut den andra sidan av hälen, ta bandage diagonalt upp på ovansidan av foten till strax under början av första wrap (bara under botten av big toe), gå runt undersidan av foten och sedan föra tillbaka bandage runt fotleden strax ovanför hälen, sedan runt ankeln och tillbaka upp diagonalt över början av foten precis som innan, överlappande 1 / 2 till 2 / 3 av de tidigare leden. Detta kommer att göra stor siffra 8s. Fortsätt med siffran 8 är varje lager lite högre runt ankeln, tills du åter är omslag precis framför benet (inte mer utrymme att göra en annan figur 8) och använder resten av bandage går i rakt kretsar (inte siffran 8 s ) Runt anklarna.

Nästa steg 3 vidta andra 8 cm x 5 meter korta sträckan bandage, och börja vid basen av benet (runt vristerna), gå runt en eller två gånger, att förankra den bandage, sedan på nästa tur gå runt botten av mul nära hälen och sedan runt den nedre delen av foten och sedan över och upp runt benet, och sedan fortsätta med siffran 8 är upp benet sammanträffande med cirka 2 / 3. För att göra en siffra 8 runt benet, på ena sidan av framsidan av benet, bandage är på väg uppåt (eller mot dina knän), då den går mer eller mindre rakt runt baksidan av benet över det stora slutet av 8, sedan går neråt (eller mot foten), som du stöter på framsidan av benen igen, sedan mer eller mindre rakt över hela baksidan av benet på den nedre delen av 8 och sedan upp igen för nästa siffra 8 . På mig, detta bandage är klar bara om i början av kalven (lite ovan botten av muskel - det vore idealiskt om detta bandage slutade strax före muskel börjar, men det kommer vara lite olika för alla beroende av hur mycket de överlappar varandra och hur stor deras ben är.

Nästa steg 4 gör siffran 8: s med 10 cm x 10 m bandage. Börja längst ned på benet med början av bandage vänd uppåt, så den första riktningen är i en nedåtgående riktning, (slutet pekar uppåt) kommer runt och sedan gå upp igen. Den 10 cm x 10 m bandage tar dig upp till strax under knäskålen, men om benen är mycket stora, kan du behöva ytterligare 10 cm. bandage. Varje kurs av siffran 8 bör överlappa lite mindre eller jämnt, men inte mer än den tidigare kursen. Ju mer du överlappar ju större komprimering, och du måste alltid ha mindre komprimering proximally (mot hjärtat) än distally (mot tårna).

Slutligen steg 5 vidta de senaste 6 cm. x 5 meter korta sträckan bandage och börjar om mitten kalv eller lite högre, och vind i raka cirklar tills strax under och så nära som möjligt till knäskålen. Detta sista bandage ger kompression under toppar i början 8: s när det finns inte så mycket överlappning, och sådant har det hela upp, som omkretsen av benet är faktiskt mindre på knä än vid mitten kalv (glider inte ner eftersom en mindre krets skulle ha att glida över en större omkrets av benet).

Jag har kompletterats på min förmåga att wrap, men det är svårt att veta om en nybörjare kan göra mycket känsla av mitt håll - men jag försökte. Titt på några fotografier av bandaging medan du är på http://www.bandages.com. Du kan inte se att många fotografier av siffran 8, men de ger mer kompression och stanna upp bättre och bind mindre. Du får allmän uppfattning om likvidation benet, och överlappning med att titta på fotografier, dock. Det kan verka komplicerat att följa mitt håll (jag försökt vara tydlig), men den verkliga tekniken är inte särskilt svårt alls.

Den nya tjocka bandage som man inte behöver stoppning (padding ingår) är: KomprimED. De är belägna på bandagesplus webbplats under bandage, sedan under två vägsstretch bandage. Jag tycker du ska börja med dessa, som stoppning kan vara viktigare för någon som bara är början bandage. Detta är mycket enklare än alla de dumma skikt.

* Mjuka och sköna direkt på patientens hud * tjockare konsistens undviker tillämpning av skum och stoppning i många fall * Lämplig för lymfödem och venösa bensår * Patient-friendly applikationen kräver mindre lager * Alla förband är short-stretch/low stretch KomprimED 4cmx5m

Andra kloka, den standard kort stretch bandages är rosidal eller comprilan. Jag använder rosidal. Den medi-rip är i avsnittet sammanhållet bandage på sidan 2 under mer allmän kategori bandage.

FÖREBYGGANDE ÅTGÄRDER FÖR Lymfödem i benet

För patienten som är i riskzonen för att utveckla lymfödem, och för den patient som har utvecklat lymfödem.

WHO är i fara? Vid risk är någon som har haft gynecological, melanom, prostatacancer eller njurcancer i kombination med inguinal nod dissekering och / eller strålbehandling. Lymfödem kan uppstå omedelbart postoperatively, inom några månader, ett par år, eller 20 år eller mer efter cancer behandling. Med ordentlig utbildning och sjukvård, lymfödem kan undvikas eller, om den utvecklas, hållas under kontroll. (För information om andra orsaker till lägre ände lymfödem, se Vad är lymfödem?) Följande anvisningar bör ses över noggrant före operatively och diskuteras med din läkare eller terapeut.

1. Absolut inte ignorera någon liten ökning av svullnad i tår, fot, fotled, ben, mage, könsorgan (rådgöra med din läkare omedelbart).

2. Aldrig tillåta en injektion eller ett blod ritningen i det drabbade benet (s). Använd ett lymfödem ALERT Halsband.

3. Håll edemic är eller riskerar att benet skinande rena. Använd lotion (Eucerin, Lymphoderm, Curel, oavsett vad som fungerar bäst för dig) efter bad. När torkningen det, vara varsam, men grundlig. Se till att det är torrt i alla veck och mellan tårna.

4. Undvik kraftig, repetitiva rörelser mot motstånd med de drabbade benen.

5. Ta inte bära sockor, strumpor och underkläder med snäva elastiska band.

6. Undvik extrema temperaturförändringar när bada eller sola (ingen bastu eller hottubs). Håll benet (s) skyddas från solen.

7. Försök att undvika alla typer av trauma, såsom blåmärken, skärsår, solbränna eller andra brännskador, idrottsskador, insektbett, katt repor. (Titta på efterföljande tecken på infektion.)

8. När manicuring din toenails, undvika styckning din cuticles (informera din pedicurist).

9. Motion är viktigt, men rådgöra med din terapeut. Ta inte overtire ett ben riskgrupper, om det börjar värka, ligga ner och lyfta den. Rekommenderade övningar: promenader, simning, lätt aerobics, bike riding, och yoga.

10. När du reser med flyg, patienter med lymfödem och de som befinner sig i riskzonen bör bära en väl utrustade komprimering lagerhållning. För personer med lymfödem, extra bandage kan behövas för att upprätthålla kompression på en lång flygning. Öka vätskeintag samtidigt i luften.

11. Använd en elektrisk rakkniv att ta bort hår från benen. Vidhåller elektrisk rakkniv, ordentligt ersätter huvudet om det behövs.

12. Patienter som har lymfödem bör bära en väl utrustade komprimering lagerhålla under alla vakna timmar. Minst var 4-6 månader, se din terapeut för uppföljning. Om djurtätheten är för vag, troligen benet omkrets har minskat eller att lagerhålla är utslitna.

13. Varning: Om du märker ett utslag, klåda, rodnad, smärta, ökad temperatur eller feber, se din läkare omedelbart. En inflammation eller infektion i de drabbade benet skulle kunna bli början eller en försämring av lymfödem.

14. Behålla din idealvikt genom en välbalanserad, låg natrium, high-fiber diet. Undvik rökning och alkohol. Lymfödem är en hög proteinhalt ödem, men man äter för lite protein kommer inte att minska protein inslag i lymfan vätska, utan detta kan försvaga bindväv och förvärra tillståndet. Kosten bör innehålla lätt-smälta protein som kyckling, fisk eller Tofu.

15. Alltid bära stängda skor (höga toppar eller välutrustade stövlar är starkt rekommenderat). Inga sandaler, tofflor eller gå barfota. Torka fötter noga efter simning.

16. Se en podiatrist en gång per år som profylax (för att leta efter och behandla svampar, ingrown toenails, calluses, tryck områden, athelete's foot).

17. Använd rena strumpor & strumpor hela tiden.

18. Använd talk pulver på fötter, särskilt om du svettas mycket, talk kommer att göra det lättare att dra på komprimering strumpan. Var noga med att bära gummihandskar, såväl när dra på strumpan. Pulver bakom knät hjälper ofta, förebygga friktion och irritation.

Tyvärr förebyggande är inte ett botemedel. Men, som en cancer och / eller lymfödem patient har du kontroll över dina pågående cancer checkups och fortsatt underhåll av ditt lymfödem.

Reviderad © januari 2001 National lymfödem nätverk. Tillstånd att skriva ut och duplicera denna sida i sin helhet i undervisningssyfte bara, inte till salu. Alla andra rättigheter förbehållna. För mer information, kontakta NLN: 1-800-541-3259.

Fotvård för Nedre extremitet lymfödem

Keith Smiley

The National lymfödem nätverk (NLN) (http://www.lymphnet.org) har blivit översvämmade med frågor om fötter och fotleder vård för patienter med lägre ände lymfödem. Dr Joseph Hewitson, en San Francisco Podiatrist, som har arbetat med många lymfödem patienter, förutsatt NLN en lista med riktlinjer och förslag på lämplig fotvård för personer som lider av lägre ände lymfödem. Dessa guidlelines är utdragen från The juli NLN nyhetsbrev.

Nagelvård

Var noga med att trimma din toenails, men inte nödvändigtvis rakt över. Om hörnen har växt in i huden, trimma den felande gränsen.

Om du får en infektion, bör du ta bort den sidan av spik att lösa infektion. Antibiotika ofta fungerar inte eftersom en abscess (walled off infektion) har inträffat. Soaking får endast ge tillfälliga lättnader.

Ett lymfödem patient får aldrig genomgå en kemisk matrisectomy (förstör roten tillväxt matris med en kemisk att permanent ta bort spik).

Fungal naglar är vanliga i lymfödem patienter och bör blötläggas i 1:1 ättika / vatten-lösning i 20 minuter, med antimykotisk lösning tillämpas efteråt.

Rutinmässiga fotvård var tredje månad med en podiatrist om möjligt eller din läkare.

Minutiös nagelvård minskar risken för inflammation och infektion.

Ta hand om din tår

Det inre utrymmen mellan tårna måste hållas rena och torra.

Blötläggning i en 1:1 ättika / vatten-lösning i 20 minuter minst en gång i veckan och kör en bit gasväv mellan tårna för att ta bort alla vrakdelar kommer att hålla dina web utrymmen rena.

Använda ett torkmedel / antimykotisk lösning vilja Castelani's Paint minska chanserna till irritation och infektion.

Tillämpa lamm ull (se apotekspersonalen) mellan tårna gör webben större andningsförmåga.

Öppna toed komprimering plagg kommer också att möjliggöra större andningsförmåga, som kommer att andas skor som är monterad på rätt sätt.

Dr Hewitson säger att ordentliga skor är mycket viktigt. Han säger alltid köpa dina skor på tid på dygnet när foten är svullen (vanligtvis i slutet av dagen). Om du bär en kompression plagg, se till att du passar dina skor för att tillgodose detta. Bra Sportskor är utmärkt att bära eftersom de är mer stödjande och mer andas. För mycket stora fötter, ett kardborreband bandet sko är vanligtvis mer tillmötesgående.

Om du har smärtsamma corns och calluses bör de rutinmässigt klippta av en podiatrist eller läkare. Använd aldrig kallblodiga avlägsnande kuddar, eftersom de kan orsaka brännskador och infektioner.

Dr Hewitson säger också att alltid arbeta med seriösa utövare som är villiga att ytterligare utbilda sig på lymfödem. Han tillägger, du kan vara deras bästa och enda läraren.

Hudvård för lymfödem i benet

Huden är kroppens första försvarslinjen. Den skyddar kroppen från trauma och infektion och stöd i temperatur reglering. Därför är det viktigt att hålla huden frisk. Individer som har haft någon försämring av det lymfatiska systemet är särskilt i riskzonen för att utveckla en infektion. En liten skär eller nötning kan tillåta bakterier att komma in i huden och den stagnerande lymfatiska vätska är en perfekt miljö där bakterier kan växa.

Enkla åtgärder som främjar frisk hud:

1. Inspektera huden dagligen i någon spricka, nedskärningar eller torra områden. Kontrollera noga områden med nedsatt känsel eller där det finns hud veck.

2. Rengör huden dagligen med icke-parfymerade tvålar

3. Torr hud helt, i synnerhet området mellan tårna

4. Håll huden smidig. Använd en IOW pH-lotion som Eucerin att hålla huden fuktig och smidig.

5. Vänligen fingernaglar och toenails för eventuella tecken på infektion, sprickor, svampar, eller hangnails. Skär inte spik eller cuticles. Använd en smärgel.

6. Ring din läkare vid första tecken på någon infektion, rodnad eller hög temperatur.

Fotvård för at Risk Patient

Människor som har lymfödem, diabetes eller kärlsjukdom löper risk för infektioner.

Användbara tips:

1. Till vård för corns och calluses, använd inte över disk läkemedel såsom Dr Scholl's Corn kuddar som de innehåller syra. Efter bad eller dusch, när huden mjukas BUFF huden för att ta bort död hud och mjukna calluses.

2. Corns kan utvecklas mellan 4 och 5 tår på foten sväller. Fungus kan också utvecklas, vilket kan leda till infektioner. Att byta till större eller bredare skor kan lindra utvecklingen av corns. Använd lamm ull i mellan tårna för att minska friktionen.

3. När du trimma din tå naglar, rundade kanter för att förhindra ingrown toenails. Koka clippers i en minut och låt svalna i en timme innan den används.

4. Torka dig fötter mycket väl efter bad, speciellt mellan tårna. Använd inte alkohol på fötterna. Använd en IOW pH-lotion.

5. Om du inte kan minska din tå naglar, ser en Podiatrist regelbundet.

Du kan nu översätta varje sida på vår webbplats genom att använda tehe Google översättare på vår sida:

Lymfödem People

http://www.lymphedemapeople.com

Pat O'Connor
Grundare och VD lymfödem People
User avatar
patoco
Site Admin
 
Posts: 2175
Joined: Thu Jun 08, 2006 9:07 pm

Return to Lymphödeme; Linfedema Italiano; Lymfödem; Lymfoedeem

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


cron