Lymfödem i armen

Lymphödeme ; Lymphedema Germany (German); Lymphödeme bei Kindern; ARM Lymphödeme; Bein Lymphödeme; Arm oder Bein Schwellung nach Krebs; Linfedema Italiano - Lymphedema Italy, Italian); Linfedema del braccio; Linfedema del Gamba; Linfedema nei bambini; Braccio o della gamba gonfiore dopo il cancro; Lymfödem ; Lymphedema Sweden (Swedish) - Lymfödem hos barn; Lymfödem i armen; Lymfödem i benet; Svullnad i benet eller armen efter cancer; Lymfoedeem; Lymphedema Netherlands (Dutch); Arm en been zwelling na kanker; Lymfoedeem bij kinderen; Lymfoedeem Etappe; Arm lymfoedeem

Moderator: Senior Moderators

Lymfödem i armen

Postby patoco » Wed Jul 09, 2008 10:45 am

Lymfödem i armen
Diskussion

De flesta Lymfödem i armen är ett sekundärt tillstånd som orsakas av avlägsnande av lymfkörtlarna för cancer biopsi, skador på lymphatics av strålning eller till och med kemoterapi för bröstcancer. Andra orsaker kan innehålla brännskador, olika infektioner, skada eller trauma.

Men ofta förbises och sällan nämna är att du även kan ha primära lymfödem i armen.

Den dynamik arm lymphedema är desamma som leg lymphedema. En skadad lymfatiska systemet inte kan ta bort lymfa vätskor tillräckligt och vätskan börjar samla in i interstitiell vävnad. Detta orsakar svullnad i den drabbade extremiteten.

Lymfödem kan devestating känslomässigt, men jag tror att trots lymfödem kan du uppleva en fullständig och rikt liv, här kommer en sida som erbjuder några tips dina känslor och Self Image med lymfödem

Riskfaktorer för Lymfödem i armen

1.) Körtelcelscancern utvisning av biopsier

2.) Allvarliga infektioner som inkluderar lymphangitis, cellulit eller erysipelas.

3.) Deep invasiva sår som skulle kunna riva, skära eller skada lymphatics

4.) Strålning behandlingar, särskilt sådana som är inriktade på områden som kan innehålla "kluster" av lymfkörtlar

5.) Morbid fetma kan orsaka sekundära lymfödem med "förkrossande" lymphatics

6.) Allvarliga brännskador, även intensiv solbränna

7.) Infektion av mikroskopisk parasit filarial larver, även om detta är vanligare i tropiska länder

8.) För primära lymfödem varje person som har en familjehistoria av okänd svullnad av en lem

Tidiga tecken och symtom på Lymfödem i armen

Om du är i riskzonen person för arm lymphedema det finns varningstecken du bör vara medveten om. Om du upplever något eller flera av dessa symptom bör du omedelbart göra din physcian medvetna om dem.

1.) Oförklarade värkande, skada eller smärta i armar

2.) Uppleva "flyktig lymfödem." Detta är där lem maj svälla, inte ens något, sedan återgå till det normala. Detta kan vara ett förstadium till fullt blåsta arm lymphedema.

3.) Lokaliserad svullnad i något område. Ibland lymfödem kan börja som svullnad i ett område, till exempel händer, eller mellan armbåge och hand. Detta är en indikation på tidigt lymfatiska fel.

4.) Varje arm inflammation, rodnad eller infektion.

5.) Du kan uppleva en känsla av täthet, svårighetsgrad eller svaghet i arm.

Komplikationer av Lymfödem i armen

1. Infektioner såsom cellulit, lymphangitis, erysipelas. Detta beror inte bara på den stora ansamling av vätska, men det är väl dokumenterat att lymphodemous lemmar är lokaliserad immunodeficient och protein rik vätska som ger en utmärkt nuturing invironment för bakterier.

2. Draining sår som läcker lymphorrhea som är mycket frätande till omgivande hud vävnad och fungerar som en port för inresa för infektioner.

3. Ökad smärta till följd av kompression av nerver oftast orsakas av utvecklingen av fibros och ökad ansamling av vätska.

4. Förlust av funktioner på grund av svullnad och lem förändringar.

5. Depression - Psykologiska coping som en följd av deformering och försvagande effekten av lymfödem.

6. Deep venous thrombosis igen som en följd av trycket från svullnader och fibros mot kärlsystemet. Dessutom kan inträffa som en följd av cellulit, lymphangitis och infektioner. Se även tromboflebit

7. Blodförgiftning, kallbrand finns möjligheter till följd av infektioner.

8. Möjliga amputation av en kroppsdel.

9. Pleural effusions kan uppstå om den lymphatics i buken eller bröstkorgen är överväldigad att rensa lungorna cavity av vätskor.

10. Hud komplikationer såsom uppdelning, minnestavlor, mottaglighet för svamp-och bakterieinfektioner.

11. Kronisk lokaliserad inflammationstillstånd.

12. Angiosarcoma, en cancer i mjuka vävnader

13. Lymphangiosarcoma vilket är en snabbt progressiv, icke bota cancer på lång sikt lymfödem patienter.

14. Lymfom, ny forskning visar en möjlighet till detta med ärftlig lymfödem. Jag har fått diagnosen två former av lymfom.

15. Septisk artrit

Faserna i Lymfödem i armen

Det finns tre grundläggande stadier aktiva av lymfödem. Den tidigare lymfödem är erkänd och diagnostiseras, desto lättare är det att framgångsrikt behandla den och undvika många av de komplikationer.

Det är viktigt såväl att vara medveten om att när man har lymfödem, även i en lem finns alltid möjligheten att en annan lem påverkas vid något senare tillfälle. Denna "inaktiva" period kallad latency skede. Det är förknippade med ärftliga former av lymfödem.

Latency STEG
Lymfaterapi transportkapacitet minskar Inga synliga / påtagligt ödem Subjektiv klagomål är möjligt

Steg I
(Reversibel lymfödem) Ackumulering av protein rika ödem vätska ställa ödem Minskar med elevation (ingen fibros)

STEG II
(Spontaneously Irreversible lymfödem) Ackumulering av protein rika ödem vätska kärnor blir successivt svårare Förhållandet bindväv spridning (fibros)

STEG III
(Lymphostatic Elephantiasis) Ackumulering av protein rika ödem vätska Icke ställa fibros och skleros (svår induration) hudförändringar (papillomas, hyperkeratosis, etc.)

Behandling av Lymfödem i armen

Behandlingen för arm lymphedema är desamma som behandling för leg lymphedema. Den bästa behandlingen är decongestive terapi. Men med arm lymphedema, man har visat att en behandling protokoll inklusive sekventiell pump behandling med manuell decongestive terapi har fått de bästa resultaten. Se även manuell Lymfdränage mld komplexa decongestive terapi CDT

Under behandling, armen kommer att rullas in i compression bandage efter behandlingstillfället. Efter genomgången behandling, komprimering ärmar och arm plagg kommer att föreskrivas.

Det finns en sista och avgörande område som hör till behandling, kontroll och förvaltning av lymfödem, och det är övning. Det är inte bara avgörande för vår över alla hälsa, det hjälper i vikt och är viktigt för flödet av lymfa vätska genom vår kropp. Oavsett i vilket skede av lymfödem, sjukdomstillstånd eller ålder, alla av oss bör ha en plan för övningar för lymfödem.

Ibland också den process vi måste gå igenom för att få vår vård som omfattas är maddening minst sagt. Du som behöver lära sig how_to_file_a_health_insurance_appeal att vända en täckning eller behandling förnekande och du kan även behöva lära sig processen hur man in ett klagomål mot ditt försäkringsbolag med din statligt kommissionär.
Inga blodprover, blodtryck, I.V. eller injektioner till detta armen

Av Pat O'Connor, lymfödem Människor den 1 november 2004

Needles
Kanske det främsta motivet för att inte tillåta användning av nålar i en arm med lymfödem är hotet att smittas. Varje avbrott i huden skapar eventuellt inträde högborgar för bakterier. På grund av nedsatt immunförsvar läget i armen varje infektion kan och ofta har eskalera snabbt till cellulit. Dessa infektioner orsaka ytterligare skador på lymphatics, vilket ökar svårighetsgraden av lymfödem.

Lymphorrhea (vilket är den vätska i arm) är en proteinrika ämne som ger bra näring till alla bakterier som kan få en fot hålla i armen. När en infektion har inlett en överflödig vätska och eventuella fibros i armen vävnad gör det oerhört svårt att utrota bakterierna.

Injektion av Läkemedelsverkets
Den doseage styrka något läkemedel sprutas in i armen kommer att förminskas av två skäl. Först på grund av den vätska som ackumuleras i ryggen det kommer att vara omedelbart efter utspädning. Efter att på grund av nedsatt vätska utflödet av armen, en medicin har en svårare tid att nå resten av kroppen.

IV: s
Det första skälet för att inte tillåta en IV är helt enkelt att bryta i huden - vilket skulle vara en kontinuerlig öppnande tills avlägsnande av IV. Utöver det och ännu viktigare är det enkla faktum att lymfödem orsakas av oförmåga armen för att ta bort även den normala utöver vätskan i kroppen dynamik. När du lägger till de vätskor som finns i förvaltningen av ett IV, du katastrofalt överbelasta arm. Det bara är helt oförmögen att skaka av sig av att extra vätska därigenom orsakar en betydande ökning av svullnad.

Blood Pressure Tester
Faran med att ha ett blodtryck testa om en at-risk arm eller en arm som drabbas av lymfödem är att squeeezing inblandade kan orsaka eventuella ytterligare skador på redan bräckliga lymphatics och blodkärl. Om detta inträffar skulle det orsaka försämring av lymfödem.

Detta är sunt förnuft metoder att alla physcian bör omedelbart medveten om. För mer information, se vår sida lymfödem

Light armen övningar som kan bidra till att förebygga / Hantera lymfödem

Eftersom ljuset övning efter bröstcancer kirurgi och lymfkörtlar avlägsnas kan bidra till att minska chanserna för lymfödem, patienter bör diskutera hur och när börjar arm övningar. Vissa patienter tycker att ta smärtstillande (analgetika) 30 minuter före utövar hjälper lindra obehag, men alla läkemedel bör godkännas av patientens läkare.

Följande är förslag på övningar efter bröstcancer kirurgi från not allowed Cancer Trust, en oberoende välgörenhetsorganisation som ger information och stöd till patienter med cancer. Varje övning kan utföras fem gånger i rad, tre gånger dagligen (morgon, eftermiddag, kväll) med läkaren godkännande.

Med palmer upp och armbågarna raka, sträck armarna högt över huvudet, knyta fingrarna tillsammans. Bend armbågar och knäppa händerna på nacken. Push armbågarna ut så mycket som möjligt och sedan sammanföra dem att röra framför kroppen. Upprepa. Placera händerna bakom ryggen och spetsar fingrar tillsammans. Slide händerna så långt som möjligt upp kroppen mot halsen.

Placera händerna på axlarna (på samma sida av kroppen) och flytta armbågarna upp och sedan ner mot sidorna av kroppen.

Placera händerna på axlarna och gör cirkelrörelser med armbågarna. Circles bör vara så stor som möjligt. Ändra riktningar regelbundet.

Efter bröst stygn har tagits bort, står med ena foten framför den andra. Hålla fast vid en stol eller bord. Luta sig framåt och svinga armen som var inblandade i kirurgi bakåt och framåt och sedan sidledes så långt det går. Håll en liten vikt att ta fart. Öka rörligheten tills armen når ta höjd. Håll armbågarna raka.

Stå med en fot framför en annan. Håll på en stol eller bord för stöd. Luta sig framåt och svinga armen på den sida av kirurgi i cirklar, först medurs och sedan moturs. Håll armbågarna raka.

Ansikte mot en vägg. Placera händerna på väggen och tum fingrar upp muren. Prova att gå högre varje dag tills armarna är helt rakt över huvudet.

Lymfdränage Lymfödem i armen

Manuellt lymfdränage

Du kan göra en förenklad version av MLD dig som hemma, kallad enkel Lymfdränage (SLD). SLD sker med hjälp av fingrarna mycket försiktigt för att flytta hud i en viss riktning. Om du märker att huden är röd när du är klar, sedan rörelsen är för hårt. Det är ofta lättare om din partner eller en vän också lär sig tekniken, så att de kan hjälpa dig på alla områden som du inte kan nå. Din sjukgymnast eller sjuksköterska kommer att kunna visa att du eller din partner tekniken. De diagram och förklaringar på följande sidor bör också hjälpa.

Massage 1 - för både armar och ben svullnad

Placera dina fingrar, avslappnad, på varsin sida av halsen på position 1. Försiktigt röra huden i en nedåtgående riktning, mot en i nacken. Upprepa 10 gånger i position 1, 2 och 3. Vid position 4 (på toppen av din skuldra) använda en mild aktiv scooping rörelse ned mot toppen av din bröstbenet (där collarbones möta) Upprepa 5 gånger.

Massage 2 - För svullnad av en arm

Syftet med massage är att stimulera lymfan kanaler på bålen för att rensa vägen så överflödig vätska kan dräneras bort.

Huden är alltid rört sig mot den icke-svullna sida. Du kommer att vara lättare att börja med en hand och sedan swap till andra som du flyttar över hela kroppen.

Startlista i armhåla om icke-svullna sida (position 1), använder ljus press att försiktigt tänja huden upp till armhåla. Din hand bör vara platta och inte glida över huden. Upprepa 10 gånger. Nästa, i position 2, använd en ljus push för att sträcka huden mot icke-svullna sida, med en långsam och varsam rytm. Upprepa 5 gånger.

Upprepa samma rörelser på position 3. Swap händer, och upprepa rörelser 5 flera gånger i position 3 med andra handen, så denna ståndpunkt är mycket viktigt för Lymfdränage. Denna gång, förflyttning med fingrarna är en lätt dra för att flytta hud till icke-svullna armhåla. Upprepa rörelserna 5 gånger i position 4 och sedan 5.

Handburna massagers

Handburna massagers kan vara användbar för personer som har begränsad rörlighet i händerna, kanske på grund av artrit. De finns på de flesta stora kemister och vissa elektriska butiker. Som med alla SLD tekniker, en lätt beröring är nödvändig. Massagers aldrig bör användas för att trycka ner i huden. Om du gör det kommer du att hindra din lymfatiska kanaler och så massage kommer inte att hjälpa lymfdräneringen. Handburna massagers kan vara ganska tung att hålla så försök att hålla den i icke-svullen hand. Du kan behöva din partner eller en vän att hjälpa dig.

Tala med din läkare eller lymphoedema specialist innan du använder en massager. Den kan användas för att tillämpa lätt tryck i samma sekvens av rörelser som de utövar på föregående sidor. Här är några riktlinjer för hur en handhållen massager:

Använd det i minst 15 minuter om dagen. Använd den lägsta inställningen och en dimpled huvudet. Använd inte oljor eller krämer med massager. Använd inte värme inställningen. Om möjligt, få en massager utan värme pad, eftersom dessa är lättare och enklare att använda. Använd en mild, cirkulär rörelse, efter sekvenser av rörelsen beskrev tidigare. Undvik att massera onormal eller skadad hud.

Deep andas övningar

Före och efter SLD, andas övningar kan hjälpa till att stimulera Lymfdränage. Använd följande enkla övningar:

Sätt dig i en bekväm stol eller ligga på sängen med din knäna svagt böjda. Rest dina händer på din buk. Ta djupa andetag för att koppla av. När du andas in - direkt luften ner till din buk, som du kommer att känna stiger under dina händer. Andas ut långsamt genom "suckar" luften ut. Samtidigt andas ut låt din buk koppla in igen. Har den djupa andning övningar fem gånger och sedan få en kort vila innan de går upp.

http://www.cancerbacup.org.uk/Resources ... ma/Massage # 9023

Cancer BACUP UK

** Särskild anmärkning för Bi-Lateral mastektomi patienter eller Bi-Lateral Operationer **
Vid särskilda riskgrupper är patienter som har genomgått en bi-lateral mastektomi eller en enda mastektomi med kirurgi även på motsatta sidan. Kom ihåg att båda sidor av bröstet löper risk för lymfödem, så det är viktigt att inte flytta vätska från ena sidan till den andra.

Istället per flera lymfödem terapeuter jag frågade, den vätska som bör styras till halsen och ljumske lymphatics samt intercostals och abdominals, och bort från vänster axilla, eller rätt axilla noder precis som en del av det "normala" mönstret för vänster övre ände lymfödem, per den Vodder teknik.

Än Cassie och Carol som också är medlemmar i BreastCancer.org. Detta är en av mina favorit bröstcancer platserna och de har också ett fantastiskt forum avsnitt med ett specifikt för bröstcancer överlevande med lymfödem.

Se även: Patient Self-Massage för bröstcancer Liknande lymfödem

Förebyggande Lymfödem i armen

Svullnad i armen på den sida av din bröstcancer kirurgi kan bero på att lymfkörtlarna under armen som störs av kirurgi och delvis också för strålning från armhåla.

Efter en skada någonstans i kroppen, lymfa vätska kommer att rusa till de skadade plats att transportera bort bakterier och främmande ämnen. Om det skadade området är en hand eller arm på den sida av armhåla kirurgi och strålning, lymfan vätska kommer att ha det svårare absorberades tillbaka normalt eftersom kirurgi har tagit bort några av de kanaler som skulle ha fört med vätska. Strålning har stängt ner några av dessa lymfa kanaler också. Eftersom kirurgi och strålning var livräddande behandlingar, fokus nu bör ligga på att förebygga skador och stress till de drabbade hand, skuldra och arm för att minska risken för lymfa vätska orsakar svullnad i armen. Om du är en person som har haft armhåla kirurgi för att testa lymfkörtlar för cancerceller, eller om du har fått strålbehandling till armhåla, kan du överväga sätt att förebygga arm svullnad.

Undvik Infektion

Behandla även små skador / hangnails med omsorg. Tvätta skada med tvål och vatten, gäller antibiotika salva och sedan täcka med en banderoll-stöd. Håll huden i hand och arm ren och fuktad. Ansök moisturizing lotion flera gånger om dagen. Undvika skada

Har du inte blod från de drabbade arm, om inte absolut nödvändigt. Använd lång ugn Mitts när sätter händerna i ugn. Har någon annan få rätter ur ugnen när genomförbart. Noga laga mat i olja för att undvika stänk av heta fett på händerna. Använd gummihandskar när de utför städning med starka rengöringsmedel. Använd gummihandskar när du gör rätter. Använd duk handskar medan trädgårdsarbete och gör varvet arbete. Använd en fingerborg medan sömnad. Rakning underarms med en elektrisk rakkniv. Undvik kemiska hår flyttpersonal. Använd insektsnät avskräckningsmedel för att skydda mot bug bites eller bee stings. Undvik solbränna genom att använda solkräm med SPF på minst 15. Tillämpa solskydd efter bad och enligt anvisningar om solskyddsmedel etikett. Låt inte injektioner, vaccinationer för den drabbade armen. Har du inte manikyr på de berörda hand. Skär inte cuticles eller hangnails. Inte håller en cigarett i de drabbade hand. Undvik Constriction

Undvik kläder med elastiska ärm-banden eller med snäva vapen. Inte bära en klocka eller ringar på drabbade arm. Undvik transporterar en tung plånbok eller väska med det drabbade arm. Har blodtryck fattas på opåverkade arm, om möjligt. Underställ, t.ex. bras, bör inte lämna stötskador. När reser i egen bil eller flygplan för långa avstånd, hålla den drabbade armen ovanför nivån på hjärtat, om det alls är möjligt. Undvik Muscle Strain

Undvik tunga lyft om dina muskler som inte används till tunga lyft. Undvik kraftig, repetitiva rörelser som att skura, dra, hamring. Sports såsom tennis, ekonom och golf har potential att stammen muskler på grund av plötsliga och kraftiga slaganfall. Börja varje ny övning / verksamhet som omfattar de vapen successivt och med försiktighet.

Du kan nu översätta varje sida på vår webbplats genom att använda tehe Google översättare på vår sida:

Lymfödem People - Lymphedema People

http://www.lymphedemapeople.com

Pat O'Connor
Grundare och VD lymfödem People
User avatar
patoco
Site Admin
 
Posts: 2175
Joined: Thu Jun 08, 2006 9:07 pm

Return to Lymphödeme; Linfedema Italiano; Lymfödem; Lymfoedeem

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest